در جلسه شورای سازگاری با کم آبی استان مطرح شد؛

اولویت تخصیص اعتبارات به حوزه آب

استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: با توجه به اهمیت تامین آب برای همه بخش ها، در تخصیص اعتبارات استانی، حوزه آب و آبفا در اولویت قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،"سید محمدرضا هاشمی"با بیان این مطلب در جلسه شورای سازگاری با کم‌آبی استان که به منظور بررسی آخرین وضعیت بارندگی‌ها و منابع آبی استان برگزار شد، خاطرنشان کرد: با توجه به تنش آبی موجود، تأمین آب شرب، موضوع بسیار مهمی برای ما در استان خراسان جنوبی است.

وی با تأکید بر ضرورت حرکت به سمت بهره‌وری آب و کاشت محصولات کشاورزی کم آب، متذکر شد: احداث مجتمع‌های گلخانه‌ای و سیستم‌های نوین آبیاری باید در دستور کار قرار گیرد.

استاندار بر ضرورت فرهنگ‌سازی در حوزه مدیریت مصرف آب تأکید کرد و گفت: از ظرفیت‌ ائمه جمعه شهرستان‌ها و فضای مجازی برای اقناع مردم درخصوص کمبود منابع آبی استفاده شود.

هاشمی، شناسایی انشعابات غیرمجاز، عدم استفاده از آب شرب برای فضای سبز، تشکیل کارگروهی به منظور بررسی تخصصی کمبود منابع آبی و کاهش هدررفت آب را از دیگر نکاتی برشمرد که باید در دستگاه ها مورد توجه قرار گیرد.

 انجام مطالعات بیش از پنج هزار کیلومتر از رودخانه‌های خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی نیز با اشاره به تمهیدات انجام شده برای کاهش خطر سیلاب در استان گفت: از مجموع 12 هزار کیلومتر طول رودخانه‌های استان مطالعات پنج هزار و 200 کیلومتر انجام شده است.

"عباس سارانی" با بیان اینکه خراسان جنوبی درمنطقه خشک و نیمه خشک واقع شده است اظهار کرد: میانگین بارندگی سالانه استان 116 میلیمتر است که شرایط رو به خشکی تجربه می‌کنیم و باید تمهیدات خاصی اندیشیده شود.

وی ادامه داد: هشت سد مخزنی با ظرفیت 75 میلیون مترمکعب در استان وجود داشته که اکنون تنها 20 درصد ظرفیت آنها آب ذخیره دارد.

وی عنوان کرد: خراسان جنوبی ۹۵ درصد به منابع آبی زیرزمینی وابسته بوده در حالیکه این رقم در کشور ۵۵ درصد گزارش شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی یادآور شد: از مجموع آب مصرفی استان 88 درصد در بخش کشاورزی، 9 درصد شرب و سه درصد صنعت استفاده می‌شود و اکنون کسری مخزن استان 127 میلیون مترمکعبی آب گزارش شده است.

سارانی گفت: بیشترین کسری مخزن به میزان ۱۵ میلیون مترمکعب سالانه مربوط به شهرستان بشرویه و سپس عشق آباد است، همچنین در بیرجند سالانه هفت میلیون مترمکعب کسری مخزن داریم.

وی افزود: در حال حاضر از 35 محدوده  استان 26 محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی است و از ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی ۹ شهرستان در ۱۷ محدوده درگیر پدیده فرونشست زمین شده است.

وی یادآور شد: در قالب طرح سازگاری با کم آبی 15 پروژه در اولویت اجرا قرار دارد که مهمترین آن مدیریت مصرف آب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: بیشترین حجم آب به میزان 570 میلیون مترمکعب معادل 88 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می شود که در قالب طرح مذکور باید به 346 میلیون مترمکعب کاهش یابد در حالیکه اکنون یک و نیم برابر بیشتر مصرف می‌کنیم.

سارانی با بیان اینکه جبران کاهش دبی آبخوان‌ها توسط دستگاه‌های مختلف اعم از جهاد کشاورزی امکان پذیر است اظهار کرد: این مهم با تغییر الگوی کشت، تجهیز چاه‌های کشاورزی به کنتورهای هوشمند آب و برق، اجرای آبیاری نوین و زیرسطحی و سایر محقق خواهد بود.

وی یادآور شد: نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها به منظور جلوگیری از اضافه برداشت آب نیز اکنون 98 درصد انجام شده است و تا پایان سال تمابی چاه‌ها نیز تجهیز می‌شود.

 

کد خبر: 1796
  تاریخ خبر : 7 بهمن 1403
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 16
  • بیشترین بازدید همزمان : 273
  • بازدید امروز : 801
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,763,097
  • آخرین به روزرسانی : 16 بهمن 1403 13:29:33
  • شناسه IP شما : 3.145.89.201

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :