به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، مدیر منابع آب شهرستان سرایان در این جلسه با اشاره به وضعیت منابع آبی این شهرستان، اظهار کرد: یکی از آثار برداشت بیرویه آب در دشتها فرونشست زمین و تنزل قابل توجه کیفیت آب دشتها و شور شدن آن است که دهه اخیر در این شهرستان تشدید شده است.
"محمد رمضانی فر" با اشاره به اجرای سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی، افزود: بر اساس این سند باید تا سال 1406 به میزان 175 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی شود که در قالب آن اقداماتی به خصوص در بخش کشاورزی شهرستان در دستور کار قرار دارد.
وی بر لزوم اجرای دستورالعمل مدیریت توأمان آب و برق تاکید کرد و افزود: با توجه به کاهش میزان نزولات آسمانی و ادامه روند خشکسالی، صیانت، مراقبت و مدیریت منابع آب به خصوص در بخش کشاورزی بیش از گذشته الزامی است.
مدیر منابع آب سرایان ادامه داد: مطابق با شیوه نامه مدیریت توامان مصرف آب و برق چاههای کشاورزی و دستورالعمل اجرایی آن باید میزان برداشت آب و مصرف انرژی تمامی چاهها مورد بررسی و پایش قرار گیرد و به میزان مجاز در پروانههای صادر شده استفاده شود.
وی با اشاره به اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی عنوان کرد: اقدامات خوبی در این راستا انجام شده که یکی از مهمترین آنها نصب و بهرهبرداری از کنتورهای هوشمند آب و برق است.
وی با اشاره به ممنوعیت کف شکنی در چاه های کشاورزی شهرستان افزود: اکنون ۳۵ محدوده مطالعاتی یا دشت در استان خراسان جنوبی وجود دارد که به علت برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی در کنار خشکسالیهای چند سال اخیر، اکنون 14 دشت در شرایط ممنوعه بحرانی، ۱2 دشت ممنوعه و ۹ دشت هم فاقد تخصیص است که نشان دهنده وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی در استان می باشد.