مالک زمین بایستی عیناً و مکتوب درخواست خود را به شرکت ارائه نماید تا مسئول پروژه مربوط به احداث آن سد آن را بررسی نماید و چنانچه ادعای مالک ثابت شود کارشناس رسمی دادگستری در امور اراضی خسارات وارد شده را تعیین و سایر مراحل جهت پرداخت خسارت در شرکت آب منطقه ای بررسی می گردد .
صدور مجوز حفر چاه به جای قنات شرایط پیچیده ای دارد و نیاز به کارشناسی دقیق شرایط قنات دارد .
در چاه برای رسیدن به آبدهی مجاز ، میزان ستون آب در چاه و نوع تشکیلات نقش اساسی ایفا می کنند و صرفاً عمق ملاک نیست .
ساعت کارکرد سالیانه چاه که در پروانه بهره برداری اولیه چاه قید شده است مبنای محاسبه دبی بر اساس آئین نامه مصرف بهینه می باشد که در پروانه هایی که ساعت کارکرد قید نشده است در واقع مبنایی وجود نداشته و دبی لحظه ای تغییری نمی کند .
با توجه به اینکه کاهش آبدهی چاه ها در زمان اعمال ماده 11 آئین نامه اجرائی فصل دوم قانون توزیع عادلانه آب بر اساس تبصره 3 ذیل این ماده انجام و دبی اتی براساس میانگین پنج ساله منتهی به نقصان فاحش (کاهش دبی بیش از 55% دبی مجاز) محاسبه و پرواضح است که تغییرات دبی در طول دوره بهره برداری و دبی مجاز اولیه نقش اصلی را در تعیین دبی اتی ایفا می کنند .
دبی چاه در بدو کار توسط کارشناس فنی حفاظت از منابع آب و براساس اطلاعات هیدروژئولوژیکی منطقه در خصوص هر چاه جداگانه بررسی می شود و با در نظر قراردادن ضرایب هیدرودینامیکی تشکیلات و با هدف حفظ تعادل در منابع تجدیدپذیر حوضه آبریز و حفظ کامل منابع تجدیدناپذیر ، توسط کارشناس فنی معین می گردد . تغییرات آبدهی در منابع آبی یک منطقه ارتباط مستقیم با موارد فوق دارد.
متقاضیان به دلیل عدم تمایل نسبت به افزایش فاصله حمل که موجب افزایش هزینه های مرتبط می گردد در این خصوص اصرار فراوان دارند و ابراز نارضایتی می کنند که باید به اسحضار این دسته متقاضیان برسانیم که دلیل این مخالفت جلوگیری از افزایش عمق برداشت می باشد .
به دلیل کمبود نیرو و افزایش تعداد درخواست ها
به استناد قانون توزیع عادلانه آب (مواد 1 و 2) و آئین نامه نحوه تعیین بستر و حریم ، ملاک سیلاب 25 ساله بوده که با استفاده از آمار هیدرولوژی و بکارگیری فرمول های مربوطه ، میزان بستر و حریم مشخص می گردد و بر اساس حوضه آبریز متغیر است .