به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، "عباس سارانی" در خصوص آخرین وضعیت این سدهای تغذیه مصنوعی افزود: این طرحها در چهار شهرستان مرزی استان در حال اجراست که برخی به پیشرفت قابل توجهی رسیده است.
وی ادامه داد: طرح تغذیه مصنوعی آهنگران شهرستان زیرکوه، گزیک شهرستان درمیان، بندان و چاهداشی شهرستان نهبندان، ماهیرود و مشوکی شهرستان سربیشه از جمله این طرحها است.
سارانی گفت: سد تغذیه مصنوعی بندان شهرستان نهبندان در فاصله 70 کیلومتری شـرق شـهر نهبندان بر روی رودخانه بندان با پیشرفت فیزیکی 93 درصد در حال ساخت است.
وی تأکید کرد: این طرح با هدف حفاظت خاک، جلوگیری از فرسـایش و انتقال رسـوب، سـیلاب و زیانهای آن، تغذیه سـفره آب زیرزمینی و جبران بخشـی از افت سـالانه سـطح آبخوان در حال اجرا است که برای اتمام آن نیاز به تأمین اعتباری معادل 600 میلیارد ریال دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به طرح تغذیه مصنوعی بالادست روستای آهنگران شهرستان زیرکوه بیان کرد: وقوع سیلابهای اخیر در این شهرستان خسارتهای شدیدی را به زیرساختهای منطقه وارد کرده است که اجرای این طرح مانع از بروز اینگونه خسارات خواهد شد.
وی ادامه داد: این منطقه نیز محل پیشنهادی تأمین آب یکی از بزرگترین طرحهای آبرسانی استان می باشد که قرار است آب شرب شهر قاین، تمام شهرستان زیرکوه و بخشی از شهرستان درمیان را تامین کند.
سارانی اظهار کرد: با توجه به موقعیت خاص این پروژه و وجود چالشهای جدی در تامین آب شرب پایدار در این مناطق در حال حاضر به منظور جلوگیری از هرگونه بحران، تکمیل و بهره برداری از این پروژه اضطراری می باشد.
وی پیشرفت فیزیکی این پروژه را 41 درصد عنوان کرد و افزود: برای اتمام این پروژه نیاز به تامین اعتبار در حدود هزار و 500 میلیارد ریال داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به طرح تغذیه مصنوعی گزیک شهرستان درمیان گفت: اجرای این پروژه علاوه بر جلوگیری از خسارتهای ناشی از وقوع سیلاب سبب تقویت منابع آبهای زیرزمینی تامین کننده آب شرب شهرستان در منطقه خوشاب و گزیک خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه حدود هزار و 500 میلیارد ریال دانست و گفت: پروژه تغذیه مصنوعی گزیک درمیان تاکنون به پیشرفت فیزیکی 15 درصدی رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: مطالعات طرح تغذیه مصنوعی چاهداشی شهرستان نهبندان تکمیل شده و برای اجرای آن 500 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز می باشد.
وی عنوان کرد: طرح تغذیه مصـنوعی مشوکی بخش درح شهرستان سربیشه نیز بر روی رودخانه مشوکی با مسـاحت حوضـه آبریز 107 کیلومترمربع واقع شـده که مطالعات این سدنیز به اتمام رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: این طرح با هدف حفاظت خاک، جلوگیری از فرسـایش و انتقال رسـوب، سـیلاب و زیانهای آن، تغذیه سـفره آب زیرزمینی، جلوگیری از خروج رواناب از کشور و جبران بخشـی از افت سـالانه سـطح آبخوان میلیون مترمکعـب مطـالعـه و آماده اجراســت که برای اجرای آن 500 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به مطالعات سد مخزنی ماهیرود شهرستان سربیشه بیان کرد: این طرح در غرب روستای ماهیرود بخش درح شهرستان سربیشه با هدف جلوگیری از خروج رواناب از کشور و جبران بخشـی از کمبود آب مورد نیاز بازارچه مرزی ماهیرود در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: این طرح در مرحله مطالعات شناخت بوده و در صورت احداث این سد سالانه حدود 7.5 میلیون متر مکعب ذخیره سازی آب در منطقه انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل مطالعات سد مخزنی ماهیرود شهرستان سربیشه 30 میلیارد ریال برآورد شده است.