مدیرعامل آب منطقهای خراسان جنوبی:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، حسین امامی در گفتگو با سیمای خراسان جنوبی با اعلام این خبر اظهار داشت: ساماندهی رودخانه ها در گذشته در خارج از شهرها به عهده شرکت آب منطقه ای و در داخل شهرها به عهده شهرداری ها بوده است که با اصلاح قانون ، ساماندهی رودخانه ها و حفاظت و مدیریت سیلاب در محدوده شهرها نیز به وزارت نیرو واگذار شده است.
وی با بیان اینکه هدف اصلی از ساماندهی رودخانه در داخل شهرها ، ایمن سازی شهر از خطر سیلاب های مخرب ونیز زیبا سازی محیط است،گفت: دراین راستا چندین پروژه در شهرستان بیرجند و دیگر شهرستانهای استان و نیز در روستاهای استان اجرا و یا در دست اقدام می باشد.
امامی به پروژه انحراف مسیر رودخانه شکراب بیرجند اشاره کرد وافزود:این پروژه با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد تومان اجرا شده است که با اجرای آن، ناحیه شمال شهر بیرجند بطور کامل از خطر سیلاب حفاظت شده و کلیه روان آبهای این منطقه از شهر به رودخانه شاهرود هدایت می شود و دغدغه ای در این خصوص نخواهیم داشت.
وی به دیگر طرح های اجرا شده در شهر بیرجند اشاره کرد و افزود:در قسمت جنوبی شهرهم پروژه های دیگری همچون انحراف رودخانه بند امیر شاه به سمت شاهرود، ایجاد دیوار سازی رودخانه سراب و هدایت به رودخانه سجادشهر اجرا شده است.
وی تصریح کرد: در قسمت جنوب شرق شهر بیرجند نیز به دلیل نزدیکی رودخانه پل باغ به محدوده شهری و خطرات احتمالی سعی شده است بیشتر حجم سیلاب ها از بالا دست به سمت رودخانه شاهرود منحرف شده تا حجم ورودی به رودخانه پل باغ کاهش و در نتیجه از حوادث احتمالی پیشگیری بعمل آید.
وی به پروژه های ساماندهی رودخانه در شهرهای قهستان و گزیک نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در شهرهای مرزی اعتبار خاص و جداگانه ای بالغ بر یک میلیارد تومان برای این امر در نظر گرفته شده است که متناسب با نیاز و هماهنگی با شهرداری ها، عملیات ساماندهی رودخانه ها در این مناطق انجام خواهد شد.
امامی ادامه داد: در سال جاری و با توجه به محدودیتهای اعتباری در قانون بودجه تبصره ای به تصویب رسیده است که به وزارت نیرو اجازه می دهد رودخانه هایی که در اثر عوامل طبیعی و غیر طبیعی متروکه شده و امکان وقوع سیلاب در آنها وجود ندارد را شناسایی و از طریق مزایده بفروش برسانند و درآمد حاصل در اختیار شرکت های آب منطقه ای قرار گرفته و در همان منطقه صرف ساماندهی رودخانه ها شود.
وی افزود: امیدواریم بر این اساس و با همکاری و همیاری شهرداری ها بتوانیم اقدامات خوب و مؤثری در خصوص ساماندهی رودخانه های محدوده شهرها داشته باشیم.
وی در خصوص تجاوزات صورت گرفته به حریم و بستر رودخانه ها نیز گفت: امسال با عنایت ویژه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به بحث حفاظت از اراضی دولتی و ملی و جلوگیری از سوء استفاده ها ، همه دستگاه های ذیربط اقداماتی در این خصوص انجام داده اند که شرکت آب منطقه ای هم به عنوان متولی رودخانه ها برنامه هایی را با جدیت آغاز کرده است.
امامی به اقدامات شرکت آب منطقه ای در این خصوص اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از این برنامه ها هماهنگی با ادارات ثبت اسناد و تهیه نقشه های رودخانه های استان است که با توجه به محدودیت اعتباری این امر اولویت بندی شده است.
وی ادامه داد: این نقشه ها در اختیار ادارات ثبت قرار می گیرد که با این اقدام هم استعلام متقاضیان تسریع خواهد شد و هم نقش مهم و بازدارنده ای در زمین خواری و تصرف این اراضی خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گفت:در مواردی هم که به حریم و بستر رودخانه ها تجاوز صورت گرفته ، پس از شناسایی و با همکاری دستگاه های قضایی استان اقدام به رفع تصرف این اراضی شده است که این روند همچنان ادامه خواهد داشت و کلیه اراضی متصرف شده بازپس گیری خواهد شد.
وی افزود: با نصب تابلوهای هشدار دهنده و اخذ سند برای رودخانه های متروکه و نیز تعیین حریم و دیوار سازی مناسب از تصرف این اراضی جلوگیری خواهد شد.
امامی به حجم وسیع ساماندهی رودخانه ها در استان اشاره کرد و گفت: بسیاری از نقاط شهری و روستایی استان در معرض خطرات سیلاب قرار دارند که امر ساماندهی رودخانه ها با توجه به کانون های جمعیتی متمرکز که بیشتر در معرض خطر سیلاب هستند اولویت بندی خواهد شد.
وی در پایان یادآور شد: امیدواریم با جذب اعتبار لازم از محل اعتبارات پیش بینی شده دولت در بحث ساماندهی رودخانه های کشور ،بتوانیم در سال جاری اقدامات لازم و مؤثری انجام و شاهد حرکت جدی در این خصوص باشیم.