به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، صبح امروز کارگاه آموزشی طرح گسترش سواد آبی برای 80 نفر از مربیان آموزشی کتاب انسان و محیط زیست در مقطع متوسطه دوم با موضوع سیلاب و مخاطرات آن برگزار شد. مدیر امورمنابع آب شهرستانهای قاین و زیرکوه به عنوان مدرس این کارگاه در ابتدا ضمن تسلیت شهادت حضرت زهرا و گرامیداشت یاد و خاطره سردار سپهد شهید حاج قاسم سلیمانی بیان کرد یکی از مهمترین بلایای طبیعی در جهان و از جمله در ایران چه از نظر خسارت مالی و چه جانی سیل می باشد . سیل 40 درصد تمام بحران های دنیا را تشکیل می دهد ایران دهمین کشور بلاخیز جهان است و در آسیا بعد از هند ، بنگلادش ، چین ، مقام چهارم آسیا را به خود اختصاص داده است .
محمدعلی شهابی به تعریف بلایای طبیعی پرداخت و اظهار داشت : بلایای طبیعی رخداد واقعه ای که منجر به خسارت ، نابسامانی اقتصادی، مرگ و میر و کاهش سطح خدمات بهداشتی گردد بطوریکه نیاز به درخواست کمک از منابع غیر محلی باشد .
وی با بیان تاریخچه سیل در ایران بیان داشت: با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص در کشور ما از جمله اقلیم خشک و نیمه خشک، وجود کوهستان های متعدد با شیب تند و اراضی غیر قابل نفوذ، شرایط برای سیل کاملا فراهم است.
ایشان در ادامه به خطرات پیامدها و خسارت های ناشی از سیل پرداخت و گفت: با در نظر گرفتن سه راهبرد عمده ، تغییر حساسیت به خسارت از راه تدوین آیین نامه ها و مقررات و به اجرا در آوردن آنها ، سیاست آمادگی در مقابل بلایا، امداد و نجات هنگام حادثه ، ضد سیل کردن تاسیسات و اجرای سیستم هشدار سیل ، تفسیر و اصلاح عوامل مختلف سیل ، از راه احداث سدها و مخازن ، سیل بند ، اصلاح مسیر رودخانه ها ، انحراف جریان سیل و اصلاح زمین و بهره برداری مناسب از اراضی و اصلاح اثرات سیل روی افراد و گروهها ، از راه آموزش ، تعدیل مالیات و تشویق بیمه سیل می توان از خطرات و پیامدهای ناشی از سیل جلوگیری کرد.
در ادامه شهابی افزود: در راستای اجرای صحیح مانور سیلاب در اسفندماه سالجاری و به منظور مشخص شدن حد و فاصله رودخانه ها با مدارس، مدیران مدارس در سطح استان با مدیران امور منابع آب در شهرستان ها ارتباط برقرار کنند.
در پایان خانم رهبردار سرگروه آموزشی کتاب انسان و محیط زیست اداره کل آموزش و پرورش به تشریح شیوه نامه اجرایی مانور سیلاب پرداخت.
گفتنی است در حاشیه این کارگاه نمایشگاه عکس با موضوع سیلاب نیز برپا گردید.