معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در اختتامیه رویداد سازگاری با کمآبی:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)،"همایون حائری" در آیین اختتامیه رویداد ملی سازگاری با کمآبی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد معادل ۱۱۰ میلیون متر مکعب آب توسط نیروگاههای بخاری با برج خنککن مرطوب مصرف میشود، افزود: چهار درصد معادل ۵ میلیارد متر مکعب آب قابل استحصال در صنعت کشور استفاده میشود که ۱۳۰ میلیون متر مکعب از این رقم در صنعت برق مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه سهم مصرف آب نیروگاهها اندک است اما این امر مانع نشده تا نیروگاهها در خصوص صرفهجویی آب اقدام نکنند، افزود: در حالحاضر تقریباً در تمامی نیروگاههای بخاری و سیکل ترکیبی، فعالیتهای صرفه جویانه از قبیل بازچرخانی و تصفیه مجدد پساب نیروگاه با هدف حفظ منابع آب (و نه صرفهجویی اقتصادی) صورت میگیرد.
حائری ادامه داد: همچنین به منظور کاهش مصرف آب در نیروگاههای بخاری با برج خنککن مرطوب از روشهایی مانند استفاده از پساب تصفیهخانههای فاضلاب شهری بهعنوان منبع آب مطمئن استفاده میشود.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اضافه کرد: این طرح در نیروگاه شهید مفتح اجرا شده و در نیروگاه اسلام آباد اصفهان نیز احداث تصفیهخانه فاضلاب در حال انجام است.
وی ادامه داد: تبدیل برجهای خنککن مرطوب به برجهای خنک کن هیبریدی در اولویت اقدامات صنعت برق قرار گرفته که برای اولین بار در یکی از واحدهای نیروگاه شهید مفتح همدان اجرا شده و کاهش ۸۰ درصدی مصرف آب نیروگاه را به دنبال داشته است. این طرح همچنین در واحدهای دیگری از نیروگاه شهید مفتح همدان و نیروگاه اسلام آباد اصفهان آغاز شده است.
حائری در ادامه، کاهش نشت و هدر رفت آب در نیروگاهها، مدیریت مصرف آب شرب و فضای سبز نیروگاهها و کاهش آلودگی آب در فرآیندهای مختلف تولید برق را از جمله دستاوردهای سالیان گذشته در زمینه صرفهجویی در مصرف آب عنوان کرد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی خاطرنشان کرد: وابستگیهای بین منابع آب و انرژی موجب شده تا در یک دهه گذشته مراکز مختلف تحقیقاتی و سیاست گذاری بین المللی در حوزههای آب و انرژی به بررسی و ارزیابی پیوندهای این دو حوزه راهبردی تمرکز کنند.
گفتنی است در این رویداد شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی نیز در بخش نشست های تخصصی صنعت،معدن و صنایع معدنی با ارائه تجارب سازگاری با کم آبی در واحدهای صنعتی کویر تایر،معدن مس قلعه زری و زغال پرورده طبس شرکت کرد.