شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان خراسان جنوبی تشکیل جلسه داد

هجدهمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و هشتمین کارگروه سازگاری با کم آبی استان خراسان جنوبی ، با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار،مدیرعامل شرکت آب منطقه ای و سایر اعضای این شورا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار  با بیان اینکه موضوع کم آبی مسئله‌ای حیاتی است و باید مردم نیز همکاری کنند، اظهار داشت: مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی باید در مدیریت منابع آبی تلاش کنند.

 "سید کمال الدین میرجعفریان " با اشاره به اینکه در استان خراسان جنوبی برای مدیریت منابع آبی با محوریت شرکت آب و منطقه ای و همکاری دستگاه های اجرایی از جمله جهادکشاورزی و آب و فاضلاب و صنایع در شورای عالی مدیریت آب هدف‌گذاری‌های برای استان‌ها انجام شده است، گفت: باید شرکت آب و منطقه ای استان سهم هر دستگاه در مدیریت منابع آب را تعیین کند و مدیران گزینه های جایگزینی برای صرفه جویی در مصرف آب ارائه دهند ضمن اینکه هیچ خدشه ای به صنعت، کشاورزی وارد نشود.

 وی ادامه داد: باید با تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستم های نوین آبیاری های و همچنین استفاده زا تکنولوژی از پرت آب در بخش کشاورزی و صنایع جلوگیری شود.

 معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با تاکید بر اینکه کاهش مصرف 230 میلیون مترمکعب آب برای استان در برنامه کوتاه مدت و بلند مدت هدف گذاری شده است که باید سهم هر دستگاه در این مدیریت منابع آبی مشخص شود، عنوان کرد: دستگاه های اجرایی می توانند در قالب سازگاری با کم آبی از مجوزهای کمیسیون ماده 23 برای تأمین اعتبار پروژه‌ها استفاده کنند.

میر جعفریان بیان کرد: تجربه نشان داده که افزایش تعرفه‌ها، به عنوان تنها عامل بازدارنده مصرف زیاد، تأثیر چندانی در مصرف آب و بازدارندگی در استفاده بیش از حد آب ندارد.

 وی گفت: برنامه‌های دستگاه‌های ذی ربط در زمینه حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم‌آبی باید یک برنامه تلفیقی باشد و به صورت یک طرح جامع و کلان ارائه شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه در حال حاضر 70 درصد اقدامات ما اقدامات عملی است که با تفکر سیستمی اداره می‌شود، گفت: بزرگترین مصرف کننده آب استان بخش کشاورزی است.

"حسین امامی" با اشاره به اینکه حجم عمده ای از آب استان دارای EC بالایی است ،خاطر نشان ساخت: در حال حاضر سطح افت و کسری مخازن رو به کاهش است و بیشتر باغات ما بر اثر شوری آب و خاک در حال نابودی است.

وی با اشاره به اقداماتی که برای مدیریت مصرف آب در استان صورت گرفته است، اظهار داشت: کسری مخزن منابع آب زیرزمینی استان در حال حاضر 120 میلیون متر مکعب است که با اجرای برنامه های پیش‌بینی شده امید است این میزان در پایان سال به 100 میلیون مترمکعب کاهش یابد.

امامی با تاکید بر اینکه کارگروه سازگاری با کم آبی در راستای شورای حفاظت از منابع آب تشکیل شده است تا بتوانیم منابع آب زیرزمینی استان را به تعادل برسانیم، بیان کرد: امید است با این اقدام برای تامین آب پایدار استان دغدغه ای نداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گفت: امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه کسری مخازن استان را به صفر برسانیم.

وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی 44 محدوده مطالعاتی وجود دارد گفت: از این تعداد 26 محدوده یا دشت ممنوعه و بحرانی اعلام شده و 9 دشت نیز به صورت مشترک با سایر استان‌ها است.

وی افزود: برنامه‌ریزی‌ها باید به گونه ای انجام شود که با اجرای طرح‌های سازگاری با کم آبی تا پایان برنامه ششم توسعه 183 میلیون مترمکعب و تا پایان برنامه هفتم توسعه 233 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی آب در استان داشته باشیم.

امامی ادامه داد: علی‌رغم کاهش دبی چاه‌های کشاورزی ولی سطح زیرکشت محصولات استان کاهش نیافته است و کشاورزان نیز در چند سال گذشته همراهی خوبی در زمینه مدیریت مصرف آب داشته‌اند.

 

کد خبر: 766
  تاریخ خبر : 31 خرداد 1398
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 196
  • بیشترین بازدید همزمان : 259
  • بازدید امروز : 1,677
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,573,699
  • آخرین به روزرسانی : 2 دی 1403 13:33:39
  • شناسه IP شما : 18.222.167.85

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :