به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، "مجید سیاری" ، معاون برنامه ریزی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به رشد فزاینده جمعیت و نیاز به تامین منابع آب ، گفت: با شرایط اقلیمی فعلی کشور، نمی توان پاسخ نیازهای فعلی را بدهیم و از طرفی با کاهش منابع رو به رو هستیم که فشار به منابع آب افزایش یافته است.
سیاری ادامه داد: باید تقاضا را کنترل کرده و با میزان منابع را تطبیق دهیم و بدین منظور بخش های پر مصرف مثل کشاورزی و شهری که آبی پر هزینه را مصرف می کند، می بایست در راستای برنامه ریزی تطبیقی حرکت کند.
معاون برنامه ریزی شرکت مدیریت منابع آب کشور به اهمیت مدل سازی در منابع آب اشاره کرد و اهمیت برنامه ریزی تطبیقی منابع آب با رویکرد افزایش تاب آوری در برابر تغییرات را مورد بررسی قرارداد.
سیاری همه اقشار را در مدیریت منابع آب دخیل دانست و اظهار داشت: مدیریت آب مربوط به قشر خاص یا مکان و زمان خاصی نمی شود و بایستی تغییرات بنیادین در نگاه ها و نگرش در این بخش صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه عمر توسعه سازه ای در هر منطقه روزی به سر می رسد ، تصریح کرد: به جای تعریف پروژه های جدید در بخش آب بایستی به نگهداری و بهره برداری موثر از پروژه های فعلی پرداخته شود.
معاون برنامه ریزی شرکت مدیریت منابع آب کشور،در ادامه به تشریح مدیریت یکپارچه منابع آب، برنامه ریزی منابع آب و برنامه ریزی منابع آب تطبیقی و یادگیری از تجارب گذشته پرداخت و گفت: در بحث برنامه ریزی منابع آب با عدم قطعیت مواجه هستیم و نیاز به اعمال سیاست با کسب دانش وبا کیفیت بهترمی باشد.
" ابوالفضل اکبرپور" دبیر همایش مدل سازی و فناوریهای جدید در مدیریت آب ،در مراسم افتتاحیه این همایش اظهار داشت: این همایش با توجه به اهمیت آب در استان و سیاستهای دانشگاه به همت گروه عمران، مهندسی آب و بهداشت محیط دانشگاه از دو سال پیش کلید خورد و با فعالیتهای مستمر شاهد برپایی این همایش هستیم.
وی افزود: این همایش به مدت دو روزه برگزار میشود که 180 مقاله به دبیرخانه ارسال شده و 147 مقاله مورد پذیرش واقع شده که از این تعداد 47 مقاله به صورت سخنرانی و 100 مقاله به صورت پوستر ارائه میشود.
دبیر همایش ملی «مدلسازی و فناوریهای جدید در مدیریت آب» گفت: 50 درصد مقالات با توجه به منابع آب زیرزمینی در استان در این حوزه است.
اکبر پور افزود: با توجه به وضعیتی که در استان داریم مردم اهمیت آب را درک نکرده و باید به سمت فناوریهای جدید برویم.
در ادامه معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند نیز در این همایش اظهار داشت: بحران آب بحث روز استان خراسان جنوبی است و یکی از مباحث که در امنیت پایدار مطرح میشود سکونتگاههای مناطق مرزی است که حاشیه نشینی را در بیرجند رقم زده است.
"حمیدرضا نجفی" با اشاره به اینکه بحران آب عامل ۸۰ درصد مهاجرتها است، تصریح کرد: عدم امنیت پایدار یکی از معضلات خالی شدن سکونتگاهها در نواحی مرزی است که بحث حاشیه نشینی را رقم زده است.
وی با بیان اینکه آب مورد غفلت واقع شده است، ادامه داد: مسئله آب باید در پژوهشهای اندیشمندان برای رفع مشکلات وارد شود.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند بیان کرد: بحران آب بحث مهمی است که در حال حاضر خراسان جنوبی درگیر کم آبی شده است.
نجفی با بیان اینکه امیدواریم همایشهایی این چنین نتایج خوبی داشته باشد، افزود: باید داشتههای خود را مدیریت کنیم و انتظار داریم این همایش کمک بسزایی به این امر کند.