به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،در این جلسه که به منظور بررسی وضعیت منابع آبی دشت بشرویه و تاثیر خشکسالی های اخیر بر خشک شدن قنوات بشرویه برگزار شد معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت اب منطقه ای خراسان جنوبی، مهندس رحیمی مدیر امور منابع آب شهرستان های فردوس و بشرویه، مسئول گروه مشارکتی آب شرکت مدیریت منابع آب ایران رئیس گروه حفاظت منابع آب وزارت نیرو و مدیر پروژه کنتورهای هوشمند ، مسئول نمایندگی منابع آب بشرویه و سایر اعضای شورای حفاظت منابع آب این شهرستان حضور داشتند.
"رحمانی" رئیس گروه حفاظت منابع آب وزارت نیرو و مدیر پروژه کنتورهای هوشمند با بیان اینکه شرکت آب منطقه ای جزوی از مردم است،اظهار داشت: مسئولیت مدیریت دشت ها به عهده این شرکت است و این امر همکاری همه ارگان ها و مردم را می طلبد.
وی گفت:کسری مخزن دشت بشرویه بایستی کاهش یافته و اگر به همین منوال برداشت شود کیفیت آب هر روز پایین تر و سطح آب نیز پایین تر می رود.
" سروری" معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی نیز گفت: در حال حاضر در وضعیت آبی خوبی قرار نداریم و میزان برداشت آب بیشتر از ورودی به حوضه آبریز است که بایستی بین ورودی و خروجی دشت یک تعادل برقرار نمائیم.
وی گفت: منابع آبی استان مشخص و در حال کاهش می باشد و اگر راندمان استفاده از آب را به راندمان جهانی نزدیک کنیم می توانیم بخشی از منابع آبی را حفظ نمائیم.
در ادامه"رحیمی" مدیر امور منابع آب شهرستان های فردوس و بشرویه ،ضمن تقدیر و تشکر از شورای اسلامی شهر بشرویه و کشاورزان به دلیل همکاری با امور منابع آب ،اظهار داشت: دشت بشرویه از سال 1370 ممنوعه شده است و از آن سال به بعد بر خلاف گفته ها ، در منطقه بشرویه مجوز حفر چاه کشاورزی صادر نشده است و اگر کسی نسبت به این موضوع مدعی است اسناد، مدارک و مستندات خود را ارائه نماید تا به موضوع رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه از زمان نصب کنتورهای هوشمند جلوی تمام اضافه برداشت ها در دشت بشرویه گرفته شده است و از سال 1392 به بعد اضافه برداشت حجمی در منطقه نداشته ایم، خاطر نشان کرد: قبل از نصب کنتورهای هوشمند در دشت بشرویه ،حدود 100 میلیون مترمکعب توسط چاه های کشاورزی آب استحصال می شده که در حال حاضر به 73 میلیون مترمکعب رسیده است.
رحیمی گفت: در منطقه بشرویه مجوز حفر چاه ها در گذشته انجام شده و اکنون حقی ایجاد شده است که بر اساس قانون بایستی به صاحبان حق داده شود. وی افزود: در حالیکه جلوی تمام اضافه برداشت ها گرفته شده ، هنوز هم کسری مخزن 23 میلیون متر مکعبی داریم و صدور مجوز حفر چاه به جای قنات و تحمیل یک منبع آبی جدید به دشت کار درستی نمی باشد.
وی علت خشک شدن قنوات منطقه را خشکسالی های سال های اخیر دانستنه و خشک شدن قنوات کوهپایه ای را کاملا بی ارتباط با چاههای حفر شده در منطقه ریگ بشرویه دانست.