به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،"غلامعباس کاظمی"سخنران این نشست ، به بیان اهمیت موضوع امکان سنجی برون رفت از بحران آب با عنایت به افزایش مصرف و تغییر اقلیم با تکیه بر مطالعات، تحقیقات انجام شده و زندگی شخصی در کشورهای مختلف پرداخت.
وی ارائه آمار و اطلاعات متفاوت از سوی ارگان های ذیربط را بحران آمار و اطلاعات مربوط به آب دانست و افزود: بحران آب شامل بحران کمیت آب، بحران کیفیت آب، بحران محیط زیست و بحران زیرساخت های فرسوده است. وی همچنین به میزان و اهمیت نقش افزایش مصرف و تغییر اقلیم پرداخت.
کاظمی، ضمن اشاره به این که افزایش مصرف آب، مهم ترین و اصلی ترین عامل در بحران آب است، به روش های مختلف تأمین آب مانند شیرین سازی آب دریا، استفاده از پساب ها و فاضلاب، بارورسازی ابرها، تولید آب از مه و رطوبت هوا، جمع آوری آب باران، استحصال آب از منابع آب ژرف و فسیلی، چشمه های آب زیردریایی، انتقال بین حوضه ای و یخ های قطبی اشاره و به اطلاعات کاملی از مصرف آب در جهان و میانگین مصرف ایران نسبت به جهان اشاره کرد.
وی در ادامه ضمن بیان اینکه هر راه کاری جهت برون رفت از بحران آب باید با همراهی سه گروه مدیران و متولیان، محققین و کارشناسان و گروداران (مردم) تهیه و اجرا گردد، تصریح کرد: انجام این سازوکار در گرو توجه به گروداران از طریق فرهنگ سازی، توانمندسازی و نهایتاً مشارکت جدی ایشان در مدیریت آب، رشد مهارت های مدیریتی مسئولین و رشد و ارتقاء ابزارهای مدیریت آب (نظر محققین و کارشناسان) می باشد.
کاظمی در نهایت مسئله بحران آب را مسئله ای گره خورده با مسئله اشتغال دانست و به راه حل هایی مانند تصمیمات سخت، حل معضل بیکاری، افزایش قیمت به مقدار بازدارنده، افزایش حس مسئولیت پذیری اقشار جامعه (اخلاق) پرداخت.
در پایان اعضای حاضر در این نشست به بیان نقطه نظرات و طرح سوالاتی در این خصوص پرداختند.
گفتنی است :غلامعباس کاظمی دارای مدرک دکترای زمین شناسی گرایش آب های زیرزمینی از دانشگاه صنعتی سیدنی استرالیا ، عضو هیأت تحریریه ژورنال بین المللی هیدروژئولوژی و همچنین 11 مقاله در دائره المعارف 5 جلدی آب که در سال 2005 به چاپ رسید، می باشد.