به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، در این نشست، "حسین شورستانی"مدرس دوره ، به بیان اهمیت موضوع خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی در سازمان ها پرداخت.
وی عصرحاضر را عصر دانایی و توانایی های ذهنی دانست و اظهار داشت: مهمترین چالش مدیران در این عصر رقابت شدید در سطح جهانی، تغییرات سریع ، تقاضای جدید برای بالا رفتن سطح کیفیت خدمات و محصولات و نیز محدودیت منابع می باشد.
وی همچنین به مدل شایستگی در سطح جهانی اشاره کرد و افزود: پیشرفت و تعالی هر کشور در گرو نوع تفکر مردم و به کارگیری درست پتانسیل های موجود در آن کشور است و آینده از آن کسانی است که برای لحظه های زندگی طرح و برنامه دارند و تکلیف خودشان را با زندگی خودشان مشخص کنند.
شورستانی در ادامه به ارائه تعاریف مختلف خلاقیت از جمله توانایی های ذهنی برای ایجاد یک فکر یا مفهوم جدید، دست یافتن به رهیافت ها و راهکارهای جدید برای حل مسائل پرداخت و گفت: خلاقیت، شکستن کلیشه ها، توانایی تغییر در چارچوب طرح و یک راه جدید برای رسیدن به ایده هاست.
وی به بیان موانع خلاقیت پرداخت و تصریح کرد: خلاقیت یک فرآیند اکتسابی و قابل آموزش است.
وی ادامه داد: خلاقیت تجاری شده برابر است با نوآوری و نوآوری نیز به کارگیری اندیشه های جدید ناشی از خلاقیت یا همان ایده هاییست که متناسب با نیازهای جامعه است و به کارآفرینی می انجامد.
مدرس این دوره افزود: در واقع کارآفرینی فرآیندی است پویا که در آن فرد کارآفرین با شناسایی فرصت های جدید به ایده های نو و خلاق دست یافته و با کسب منابع لازم و با پذیرش مخاطره و ریسک، کسب و کار جدیدی را راه اندازی می کند و نتیجه این فرآیند ارائه محصول یا خدمات جدیدی به جامعه است ، به زبان ساده، کار آفرینی همان تأسیس یک کسب و کار بر مبنای یک فکر و ایده نو است.
شورستانی ، به منابع خلاقیت مانند برگشت به دوران کودکی، تجربه، اتفاق، تصادف و اشتباه، آزادی و رهایی از چارچوب های غیرضروری و فرار از عادت ها اشاره کرد و قالب های ذهنی، مفروضات پایه و حک شده در ذهن، اعتقادات عمومی یا برداشت های کلی که ناخودآگاه بر درک و فهم ما از جهان است، را به عنوان موانع خلاقیت و کارآفرینی برشمرد.
وی در خاتمه به ارائه راهکار برای ایجاد خلاقیت در کارمندان پرداخت و گفت: اجازه دادن به کارمندان برای صحبت با مدیران در رابطه با مسایل کاری، برنامه ریزی برای شنیدن حرف های کارمندان، ایجاد فضای مشاوره در میان کارمندان و بها دادن به خرد جمعی باعث ایجاد و افزایش خلاقیت می شود.
در پایان این نشست علمی، اعضای حاضر به بیان نقطه نظرات و طرح سوالاتی در این خصوص پرداختند.