مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی:

جبران کسری انباشه مخازن آب زیر زمینی استان خراسان جنوبی با اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: کسری مخزن 3.5 میلیارد متر مکعبی انباشته درسه دهه گذشته استان با اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی جبران و نیز با اجرای طرح انتقال آب ،این روند تسریع خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، "حسین امامی "در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب استان خراسان جنوبی با اصحاب رسانه،با اشاره به هفته صرفه جویی در مصرف آب،اظهار داشت: با توجه به اینکه خراسان جنوبی علی رغم بارندگی های نسبتا مناسبی که در اواخر سال گذشته رخ داد، امسال نیز با خشک‌سالی شدید مواجه است و باید همزمان با مدیریت مصرف آب ،مدیریت تقاضا نیز مورد توجه جدی مسئولین و مردم استان قرار گیرد.

وی به افزایش فرونشست زمین در برخی نقاط استان و به‌ خصوص در دشت سرایان اشاره کرد و گفت: برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، سطح آب را با افت مواجه کرده و موجب فرونشست و ایجاد شکاف هایی در سطح زمین شده است که می تواند آسیب های جدی به تاسیسات آبی وارد کند.

وی به نصب کنتور هوشمند بر روی بیش از 80 درصد چاه های کشاورزی اشاره کرد و افزود: کمتر از 200 حلقه چاه کشاورزی در سال 95با مشکل کمبود شارژ مواجه شدند که شارژ موقت در اختیار آنها قرار گرفت، اما در سال جاری هیچگونه شارژ مازادی نخواهیم داشت.

امامی با تاکید بر اینکه کسری مخزن از 185 میلیون متر مکعب در سال 92 به 134 میلیون مترمکعب رسیده است، خاطر نشان کرد: در سه سال اخیر با وجود تداوم پدیده خشکسالی، در بخش کشاورزی استان 140 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی شد و مصرف آب از یک میلیارد و 207 میلیون متر مکعب به یک میلیارد و سه میلیون متر مکعب کاهش یافت.

وی افزود: در افق 20 ساله برنامه این است که 3.5 میلیارد کسری مخزن انباشته 3 دهه گذشته را جبران کنیم و درنتیجه توسعه پایدار استان با این برنامه تأمین خواهد شد و طرح‌های انتقال آب نیز به ما کمک خواهد کرد که این امر را سرعت بخشیم.

 وی گفت: سد نهرین طبس امسال پس از بارندگی‌ها حدود ۱.۵ میلیون مترمکعب آبگیری داشته است که با مدیریت مصرف آب مردم امسال پیش‌بینی می‌شود در این شهرستان مشکل آبی نداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای، بابیان اینکه هم‌اکنون ۲۳ منطقه استان جزو مناطق بحرانی و ممنوعه هستند، تصریح کرد: شرایط استان موجب شده تا امسال برای ۵ دشت آزاد استان درخواست قرار گرفتن در لیست ممنوعه را بدهیم.

وی در ادامه به پروژه انتقال آب به استان از دریای عمان اشاره کرد و افزود: برای این پروژه به دنبال جذب سرمایه‌گذار هستیم که امیدواریم تا پایان سال جاری بتوانیم عملیات اجرایی طرح را آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه طرح انتقال آب به خراسان جنوبی با حساسیت درسطح کلان کشور مطرح‌شده است، گفت: پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی در اولویت اقدامات وزارت نیرو قرارگرفته است.

امامی به اجرای طرح مطالعاتی آب‌های ژرف در استان نیز شاره کرد و گفت: در این راستا تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین استانداری خراسان جنوبی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت نیرو منعقدشده است.

وی اعتبار برآورد شده برای این طرح را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از این میزان ۵۰ درصد توسط وزارت نیرو، ۲۵ درصد استان و ۲۵ درصد را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تأمین خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای، در ادامه با اشاره به اینکه دیون پروژه‌های سد فرخی و سد رزه صفر می‌شود،اظهار داشت: پروژه سد سیاهو سربیشه آماده آبگیری است و با رفع مشکل جابجایی روستای بالا دست ،بهره برداری از آن به زودی آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: پروژه آبرسانی از دشت مختاران به بیرجند نیز در دست اجرا است و فاز نهایی آن در حال انجام است و تاکنون شاهد پیشرفت فیزیکی خوبی در این زمینه بوده‌ایم و ایستگاه پمپاژ، برق رسانی، حفاری چاه ها و بخشی ازخطوط انتقال انجام شده است.

 امامی در ادامه به ساماندهی و مدیریت رودخانه های استان اشاره کرد و یادآور شد: در این حوزه مشکلاتی وجود دارد، تلاش می شود در2 سال آتی با جدیت بیشتری موضوع پیگیری شود.

در ادامه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌جنوبی ، با بیان اینکه ۱۶ درصد مشترکین آب استان دو برابر الگو آب مصرف می‌کنند گفت: ۸۲ درصد مشترکین آب استان زیر الگو مصرف دارند.

" مهدی هاشمی‌مقدم" افزود: 99.85 درصد استان تحت‌پوشش آب شرب بهداشتی هستند و 28 درصد مردم استان نیز از شبکه فاضلاب برخوردار هستند.

وی در خصوص تعرفه‌های آب در استان نیز تصریح کرد: افزایش قیمت آب توسط شورای اقتصاد تصویب می‌شود اما این اختیار به شوراهای اسلامی شهرها داده شده که مناسب با شرایط منطقه در تعیین تعرفه آب و حق انشعابات ورود پیدا کنند تا بتوانیم حداقل‌ها را برای مردم فراهم کنیم.

وی اظهارکرد: در سال 95 حدود 1085تومان به ازای هر متر مکعب پرداخت شده در حالی که قیمت فروش آب حدود 500 تومان بوده و زیان شرکت آب و فاضلاب طی سال گذشته 18 میلیارد تومان بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ادامه داد: از ابتدای امسال نیز هیچ‌گونه افزایش قیمتی در زمینه آب نداشته‌ایم  و خراسان‌جنوبی جزو استان‌هایی است که پایین‌ترین قیمت آب را دارد.

هاشمی‌مقدم با بیان اینکه سال گذشته 17 طرح آبرسانی در دهه فجر افتتاح شد، افزود: سال گذشته 4 هزار و 300 انشعاب فرسوده نیز بازسازی و 38 کیلومتر اصلاح شبکه انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: از 2 هزار و 600 کیلومتر شبکه اصلی و فرعی انتقال آب در استان 600 کیلومتر نیاز به اصلاح دارد که در هر سال باید بالغ بر 60 کیلومتر اصلاح شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان نیز، در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر به 426 روستای استان با تانکرهای سیار آبرسانی می شود،گفت: به برخی روستا که کیفیت آب شرب آنها از نظر املاح شیمیایی به ویژه فلزات یک ظرفیتی و 2 ظرفیتی مناسب نیست ، با تانکرهای سیار آبرسانی می شود.

"علی اکبر بسکابادی "افزود: در سال گذشته 50 روستا از چرخه آبرسانی سیار خارج شدند، امید است این روند ادامه یابد.

وی گفت: تعداد زیادی از روستاها، در اثر پدیده خشکسالی با مشکلاتی مواجه اند، بعضا برای آبرسانی به یک روستا تا 150 کیلومتر خط انتقال آب با هفت ایستگاه پمپاژ مداوم تامین شود، برخلاف دهه 70 که آبرسانی به روستاها بسیار ساده و با حداقل هزینه انجام می شد.
وی هزینه انتقال آب به ازای هر متر مکعب را 23 هزار و 900 ریال عنوان کرد و افزود: به ازای آبرسانی به هر خانوار به طور متوسط 150 میلیون ریال هزینه می شود در حالیکه به ازای هر متر مکعب متوسط خانگی از هر روستایی 2 هزار و 300 ریال دریافت می شود.

مدیرعامل آبفار خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر 550 روستای بالای 20 خانوار بدون تنش آبی سطح یک، 174 آبادی دارای تنش آبی سطح 2 ( 19 درصد) و 183 آبادی بالای 20 خانوار راکد و بدون آب هستند که روستاهای بحران آبی محسوب و آب مورد نیاز آنها از طریق آبرسانی سیار تامین می شود.

وی گفت: از مجموع مشترکات تحت پوشش شرکت آبفار، 3.09 درصد مشترکان اداری عمومی، 92.51 درصد مسکونی، 4.05 درصد تجاری صنعتی و 35 صدم درصد آب آزاد هستند.

وی با اشاره به مشکلات ابرسانی به حاشیه شهرهای استان نیز گفت: ۲۸ هزار مشترک در روستاهای حاشیه شهر بیرجند داریم که در سال ۸۴ با برداشت ۱۴ لیتر بر ثانیه آب ساکنین روستاهای اطراف انجام می شد اما این رقم به دلیل افزایش جمعیت با ۵۷ لیتر بر ثانیه نیاز داشت.

بسکابادی اظهارداشت: در اردیبهشت ماه امسال تنش آبی شدید را در روستاهای حاشیه شهر بیرجند داشتیم که با دریافت مجوز برداشت را به ۶۰ لیتر بر ثانیه رساندیم و با راه اندازی مخزن دو هزار متر مکعبی ظرف چند روز آینده مشکل این روستاها حل خواهد شد.

در پایان این نشست ،از زحمات خبرنگاران فعال در حوزه آب استان نیز با اهداء لوح ، تقدیر بعمل آمد.

کد خبر: 450
  تاریخ خبر : 11 تیر 1396
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 30
  • بیشترین بازدید همزمان : 259
  • بازدید امروز : 518
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,566,106
  • آخرین به روزرسانی : 2 دی 1403 13:33:39
  • شناسه IP شما : 3.149.29.192

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :