مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، "حسین امامی" در نهمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان با اعلام این خبر،اظهار داشت: با وجود اینکه امسال در وضعیت خشکسالی هستیم اما در زمینه صرفهجویی اقدامات خوبی انجام شده است و امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی دقیق برداشت های مازادی که در سال های گذشته داشته ایم جبران و تعادل و پایداری در سطح آب های زیرزمینی استان ایجاد شود.
وی افزود: در این راستا، با ترویج و انتخاب الگوی کشت گیاهان کم آبخواه و مدیریت صحیح مصرف آب در بخش کشاورزی استان صرفه جویی مناسبی انجام شده است.
امامی گفت: همکاری خوبی بین شرکت آب منطقه ای، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت توزیع برق و سایر دستگاه های اجرایی مربوط وجود دارد که بدون همکاری و مشارکت آنها این موفقیت قابل دسترسی نبود.
وی در ادامه به برداشت بی رویه آب در برخی مناطق روستایی اشاره کرد و خاطر نشان کرد:این برداشت ها سبب قطعی آب در بعضی ها روستا و حاشیه شهرها شده است که برای ساماندهی این مهم، مقرر شد به صورت تفاهم نامه ای، مالکان این واحدها برداشت آب در پیک مصرف را به حداقل برسانند.
وی گفت: همواره شرکت آب فاضلاب روستایی استان برای تامین آب مورد نیاز این مناطق تلاش می کند اما به علت مصرف بی رویه برخی مشترکان، برنامه ریزی ها مختل و سبب ناپایداری شبکه های تامین آب روستایی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گفت: سالانه حدود 44 میلیون متر مکعب آب توسط شرکت آب فاضلاب شهری و 22 میلیون متر مکعب توسط آب و فاضلاب روستایی در استان مصرف می شود.
امامی در خصوص وضعیت استفاده از آب شرب شهری برای مصارف فضای سبز ، یادآور شد: در بیشترها شهرها از جمله شهر فردوس بخش عمده ای از آب مورد نیاز فضای سبز از آب شرب شهری جداسازی شده است.
وی با اشاره به مصرف آب شرب در واحدهای صنعتی استان افزود: واحدهای صنعتی باید موظف شوند برای مصرف صنعتی خود ظرفیت ذخیره سازی در غیر پیک مصرف ایجاد کنند.
وی در پایان با اشاره به هفته صرفه جویی آب در اول تیرماه گفت: در زمستان سال گذشته بارندگی مناسبی در استان ثبت شد که در سال جاری بارندگی ها کاهش یافت، کماکان بخش عمده استان در شرایط خشکسالی شدید به سر می برد لذا می توان با صرفه جویی در مصرف آب منابع آبی استان را حفظ کرد.
در ادامه سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی، با بیان اینکه در خراسان جنوبی آب و خصوصاً آب شرب ارزش بالایی دارد، دغدغه اصلی مردم استان در مناطق شهری و روستایی را تامین آب مورد نیاز در زمینه شرب و کشاورزی دانست.
"محمد فرهادی" با اشاره به اهمیت موضوع آموزش آبیاری در مجموعه جهاد کشاورزی استان خاطر نشان کرد: با تغییرات مثبت درالگوی کشت به سمت و سویی خواهیم رفت که ضمن کاهش بهره برداری از منابع آب، برداشت بیشتری در حوزه محصولات کشاورزی داشته باشیم.
وی، در ادمه مصرف نامناسب آب در دستگاه های اداری و بخش عمومی را از معضلات اصلی مصرف بی رویه آب در استان ذکر کرد و افزود: سیستم اداری و عمومی استان، باید توجه بیشتری به مصرف نامناسب آب داشته باشند، از این رو لازم است فهرست دستگاه های عمومی و اداری پر مصرف در جلسه آینده جهت بررسی و اتخاذ تصمیم ارائه شود.
فرهادی، با تاکید بر لزوم تامین مطالبات شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی استان از دستگاه های اداری و اجرایی استان ، تصریح کرد: به منظور دریافت مطالبات از این دستگاه ها ، ضروری است هزینه ها در سامانه دارایی ثبت شده تا امکان اخذ مطالبات فراهم شود.
وی، با اشاره به تفاوت قیمت تمام شده برای تهیه هر لیتر آب توسط دولت و قیمت پرداختی توسط برخی مصرف کننده های صنعتی در مناطق روستایی، استفاده از اهرم های قانونی جهت قانونمندشدن نوع مصارف را خواستار شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز در این جلسه، اظهار داشت: سال 95 یک میلیون و 340 هزار متر مکعب آب شرب شبکه شهری صرف آبیاری فضای سبز استان شد در حالی که به جز سه شهر، منابع تامین آب در اختیار شهرداری ها گذاشته شد.
"مهدی هاشمی مقدم" افزود: این مساله بی توجهی به شبکه آب شهری توسط شهرداری ها را نشان داد، و در مواردی برداشت های غیر مجاز از شبکه های آب شهری نیز مشاهده می شود.
وی گفت: با توجه به دستورالعملی که سال گذشته مبنی بر قطع انشعاب فضای سبز شهری ابلاغ شد، برای اینکه فرصتی به شهرداران داده شود موضوع منعکس شد، لازم است در این زمینه جلسات ویژه ای برگزار و مباحث مورد بررسی قرار بگیرد.
وی، با بیان اینکه 50 درصد مشترکان آب شهری زیر 10 متر مکعب آب مصرف می کنند، گفت: خراسان جنوبی در رعایت اصلاح مصارف و استاندارد های مصرف در سطح شهری دارای رتبه نخست کشور است.
هاشمی مقدم گفت: مردم به ویژه مشترکان خانگی به صرفه جویی در مصرف آب شرب توجه ویژه می کنند، در حالی که تقریبا پایین ترین ضریب آب بها را داریم و ضریب 58 صدم پاسخگو نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یادآور شد: برای ارایه خدمات مطلوب به مردم، باید جلسه ویژه ای با وزارت نیرو مبنی بر بازنگری ضریب قیمت آب بها در استان برگزار شود.
در ادامه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان ، با بیان این مطلب که به علت مصرف بی رویه برخی مصرف کنندگان شاهد ناپایداری شبکههای آب روستایی هستیم،خاطر نشان کرد: از 907 آبادی بالای 20 خانوار، 550 روستا بدون تنش آبی، 174 روستا دارای تنش آبی و 183 روستا با بحران آبی مواجه هستند.
"علی اکبر بسکابادی" گفت: 3 درصد مشترکان آب روستایی عمومی، 92 درصد مسکونی و 4 درصد صنعتی هستند.
وی افزود: متوسط مصرف آب بخش تجاری 154 متر مکعب، صنعتی 120 مترمکعب، عمومی و دولتی 123 متر مکعب، مکان های عمومی و مذهبی 403 متر مکعب، آزاد 228 متر مکعب و سایر 61 متر مکعب است.
وی بیشترین آب مصرفی را 113 میلیون متر مکعب در حوزه مشترکان مسکونی دانست و یادآور شد: همچنین میزان مصرفی آب در حوزه تجاری- صنعتی 774 هزار متر مکعب و آب آزاد 328 هزار متر مکعب است.