به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، "سید علی اکبر پرویزی" با اشاره به ضرورت پایدار سازی و حفظ منابع آب، خاطر نشان کرد : برای استمرار کشاورزی و دامپروری در سطح استان، باید شرایطی ایجاد کنیم تا بخشی از منابع آبی ما با استفاده از روش های جایگزینی مثل مدیریت پساب ها، به کمک دشت ها آمده تا در آینده حوزه آب استان با خطر مواجه نشود.
وی، با بیان اینکه حوزه منابع آبی وضع خوبی در کل کشور نداریم، افزود: در حال حاضر بسیاری از استان ها درگیر مسائلی نظیر فرونشست زمین و کاهش شدید منابع آب هستند و فعالین بخش کشاورزی استان نیز سالهاست برای ادامه کار خود هزینه های زیادی را متحمل می شوند.
وی، با اشاره به ضرورت تلاش برای بهبود شرایط و اوضاع منابع آب، آینده استان را در گرو مدیریت صحیح منابع آب دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه طی سالیان گذشته تلاش ما معطوف به تامین و آبرسانی به مناطق شهری و روستایی مختلف بوده است، در بحث بازسازی و نگهداری تاسیسات آب نتوانستیم موفق باشیم.
استاندار خراسان جنوبی، به تمهیدات پیشبینی شده برنامه ششم در این بخش اشاره کرد و گفت: ۲۰ تا ۳۰ درصد آبی را که با هزینه بسیار بالا به دست می آوریم در اثر فرسودگی شبکه از دست می دهیم که امیدواریم با تمهیدات پیش بینی شده جلوی آن را بگیریم.
پرویزی با بیان اینکه بخش عمده فعالیت های ما در بخش آب شرب است،اضافه کرد که تلاش داریم تا سال آینده بودجه بیشتری از وزارت نیرو در این حوزه جذب کنیم.
وی مراقبت و احصاء معایب شبکه های آبرسانی را مورد تاکید قرار داد، وافزود: با توجه به بارندگی های خوب اخیر و پر شدن سدها و بندهای خاکی موجود، از این فرصت برای شناخت معایب سد ها استفاده کنید.
پرویزی، با تاکید بر اینکه تلاش همه دستگاه های ذی ربط باید معطوف به جذب اعتبارات بیشتر از کشور باشد، اضافه کرد: در حال حاضر بخش عمده فعالیت های ما در حوزه آب استان، در بخش آب شرب است، ولی در آینده برنامه ریزی استان روی منابع آب خواهد بود.
وی، تشویق و ایجاد انگیزه برای ورود بخش خصوصی به سرمایه گذاری در حوزه آب را مهم برشمرد و افزود: اهمیت این موضوع از این جهت است که ارزش آب برای استان ما حیاتی است.
وی افزود: با توجه به اینکه طی سالیان گذشته تلاش ما معطوف به تامین و آبرسانی به مناطق شهری و روستایی مختلف بوده است، در بحث بازسازی و و نگهداری تاسیسات آب شهری و روستایی نتوانستیم موفق باشیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای نیز در این نشست ،گفت: از نظر حجم ریزشهای جوی در وضع خوبی به سر میبریم ولی هنوز در حالت خشکسالی هستیم و باید مدیریت مصرف آب را در بخش های مختلف داشته باشیم.
"حسین امامی" با بیان اینکه، پس از وقوع سیلاب های یک ماهه اخیر، در مجموع در 7 سد مخزنی، حدود 6 میلیون متر مکعب آب مهار شده است،اظهار داشت: ما به دنبال مهار کل روان آبها و سیلاب ها نیستیم زیرا بخش زیادی از آنها صرف تغذیه مصنوعی دشت ها می شود.
وی با اشاره به اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان ،گفت: با اجرای این طرح و با وجود خشکسالی های اخیر ، حدود 30 میلیون متر مکعب از کسری مخزن دشت های استان از سال 92 جبران شده است.
امامی به نصب و راه اندازی یک هزار و 677 کنتور هوشمند آب و برق در چاه های کشاورزی استان ، در راستای اجرای طرح تعادل بخشی اشاره کرد و گفت : در همین راستا در سال جاری تعداد 50 حلقه چاه غیرمجاز در استان نیز مسدود شد که در کاهش اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی نقش موثری داشته است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همچنین به تغییر مسیر رودخانه پل باغ اشاره کرد و گفت با اجرای این طرح که به زودی آغاز می شود،بخش زیادی از سیلاب ورودی به شهر بیرجند مهار و از وقوع خسارات ناشی از سیلاب جلوگیری خواهد شد.