به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان قاینات، به ادامه روند خشکسالیهای مکرر اشاره کرد و اظهار داشت: در سال آبی جاری تاکنون کمتر از یک میلیمتر بارندگی داشته ایم و با مقایسه با آمار سال گذشته که40 میلیمتر بوده است مشخص می شود که خشکسالی همچنان ادامه دارد و خواهد داشت.
"علی امینی" گفت: بخش عمده کشاورزی دشت خضری در دست شرکتهای سهامی زراعی میباشد که خوشبختانه دارای بودجه و نیروی متخصص خوبی هستند.
وی با اشاره به اینکه این دشت به عنوان دشت پایلوت میتواند معرفی شود، افزود: انتظار داریم اگر موانعی در این راه است با برنامه ریزی دقیق تر ، به موقع برطرف شود.
وی گفت: با توجه به حمایت استاندار در خصوص تسهیل روند تسهیلات باید بومی سازی کرد و از اعتبارات بهینه تر و بهتر استفاده کنیم.
امینی گفت: با توجه به بحرانی بودن دشتها باید کارکارشناسی و مشاوره دقیقتری انجام داد و با توجه به اعتبارات ، با برنامه مدون و واقعبینانه کار کرد و از آزمون سعی و خطا پرهیز کنیم.
وی ادامه داد: بزرگترین مشکل ما این است که کشاورزی ما اقتصادی نیست، کشاورز از آب و خاک استفاده میکند و هزینه صرف میشود ولی خروجی اقتصادی ندارد.
معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری قاینات گفت: کارشناسان آمایش سرزمین سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور چندماه پیش از دو شرکت سهامی زراعی اسلامآباد و شرکت سهامی زراعی خضری بازدید داشتند و با بررسی آمار و ارقام مشخص شد اگر آب داخل زمین بماند بهتر است.
وی گفت: وقتی ما هرساله 10 تا 30 سانتیمتر افت آب داریم یعنی 30 سال آینده دیگر آبی وجود نخواهد داشت و می بایست از همین حالا به فکر باشیم و برنامه عملیاتی واجرایی همچون کشت گلخانهای، پرورش دام، پرورش طیور، پرورش شترمرغ و... داشته باشیم.
وی در پایان ازشرکتهای زراعی با هماهنگی جهادکشاورزی و تعاون روستایی خواست این موضوع را با جدیت بیشتری در دست بررسی و مطالعه قرار دهند.
در ادامه این نشست سایر اعضای این شورا به بررسی و چالش های بخش آب در شهرستان قاینات و نیز ارائه راهکارها و نظرات خود در این خصوص پرداختند.