استاندار خراسان جنوبی؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،"سید علی اکبر پرویزی" در بازدید از سد رزه شهرستان درمیان، با اعلام این مطلب اظهار داشت: اولویت استفاده از آب سد رزه تامین بخشی از آب شرب شهرها و روستاهای این منطقه و نیز صنایع پراشتغال اما کم آب طلب است.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از این آب در بخش کشاورزی به صورت سنتی ظلم در حق مردم است، بیان کرد: اگر کشاورزی به این آب نیاز دارد باید با کارشناسی لازم ، با روش های نوین آبیاری ، پیشرفته و صنعتی در این بخش استفاده شود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: با توجه به شرایط حاد خشکسالی در استان استفاده از آب این سد برای کشاورزی سنتی کار عاقلانه ای نیست و بایستی بیشترین بهره وری را از این ماده حیاتی به عنوان یک کالای اقتصادی ارزشمند داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای نیز در حاشیه این بازدید، اظهار داشت: سد رزه با هدف مهار آب های سطحی در جهت توسعه و رونق صنعت و کشاورزی در شهرستان درمیان احداث شده است و با واگذاری زمین های پایین دست سد تاکنون نقش مهمی در تامین آب این اراضی داشته است.
"حسین امامی" با بیان اینکه در مجموع برای احداث این سد 240 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است ،اظهار داشت : حدود شش میلیون متر مکعب از ظرفیت این سد حق آبه کشاورزی است که هم اکنون سه میلیون متر مکعب تخصیص دارد.
وی با اشاره به اینکه سد رزه ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری و ماندگاری مردم در روستاهای حاشیه مرز دارد، خاطر نشان کرد: یکی دیگر از ظرفیت های مفید این سد پرورش ماهی است که با همکاری جهاد کشاورزی دنبال می شود.
امامی گفت: 20 کیلومتر شبکه انتقال آب با اعتباری بالغ بر 120 میلیارد ریال برای استفاده از آب این سد در بخش کشاورزی اجرا شده است .
وی افزود: سالانه حدود هفت میلیون متر مکعب آب قابل تنظیم در سد رزه درمیان ذخیره سازی می شود که تاکنون برای استفاده مفید آن،26 هکتار زمین پایین دست سد به مردم واگذار شد و واگذاری 80 هکتار هم در دستور کار است.
سد رزه بزرگترین سازه آبی خراسان جنوبی است که با ظرفیت آبگیری 24 میلیون متر مکعب در 60 کیلومتری شهر اسدیه مرکز شهرستان درمیان واقع شده است.