استاندار خراسان جنوبی؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، سید علیاکبر پرویزی با بیان این مطلب در کارگروه مشترک حفاظت منابع آب و کشاورزی استان اظهار داشت: انجام مطالعات جامع دراین زمینه می تواند در دراز مدت در زمینه برنامه ریزی های استفاده از منابع آب و نیز توسعه کشاورزی و حتی صنعت در نقاط مختلف استان ، بسیار مهم و حتی حیاتی باشد.
وی با تاکید بر مدیریت منابع آب موجود و اجرای طرح های آبخیزداری ،خاطر نشان کرد: در کنار توسعه کشت گلخانه ای، استفاده از روش های نوین آبیاری می بایست با بکارگیری سیاست های تشویقی برای کشاورزان مورد استفاده مسئولین امر قرار گیرد.
پرویزی گفت: صرفه جویی در مصرف آب در حوزه کشاورزی و نیز کاهش میزان برداشت آب از منابع آبی به هیچ وجه نباید منجر به آسیب وارد شدن به کشاورزان ، خرده مالکان و روستائیان و یا خالی شدن روستاها و مناطق روستایی از جمعیت شود و بایستی در ابتدا منبع درآمد مناسبی برای مردم جایگزین شود که در غیر این صورت به اهداف مورد نظر دست نخواهیم یافت.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه 50 تا 60 درصد آب های سطحی استان به دلیل تبخیر و تعریق با توجه به بیابانی بودن استان به هدر می رود، یادآور شد: برای جلوگیری از هدر رفت آب می توان کاشت محصولات کم آبخواه را جایگزین کرد یا نوع کشت را تغییر داد.
وی به موضوع هدر رفت منابع آبی در استان اشاره کرد و افزود: شرکت های آبفای شهری و روستایی استان در راستای جلوگیری از هدررفت آب در استان برنامه ریزی های جدی تری داشته باشند.
وی به خشک شدن قنوات در استان اشاره کرد و افزود: کمیته ای متشکل از مسئولین ذی ربط موضوع خشک شدن قنوات واحیای آنها را بطور جد مورد پیگیری قرار دهند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه کاهش بارندگی ها و نیز اضافه برداشت از منابع آبی،تاثیر زیادی در افت سفره های آب زیرزمینی داشته است،خاطر نشان کرد: اجرای طرح تعادل بخش منابع آب از مهمترین برنامه های این شرکت برای جبران کسری مخزن موجود می باشد.
حسین امامی، گفت: در راستای اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب، از مجموع هزار و 975 حلقه چاه اکنون هزار و 600 کنتور هوشمند در سطح استان نصب شده است.
وی افزود: تعداد 375 چاه دیگر نیز تا پایان سال به کنتور هوشمند مجهز خواهند شد.
وی گفت: در همین راستا پیش بینی می شود تا پایان سال جاری کلیه چاهای غیرمجاز استان تعیین تکلیف و پلمپ شوند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: کیفیت آب شرب در استان به دلیل اضافه برداشت در حال کاهش است که این امر مستلزم کاهش مصرف آب بر اساس مطالعات علمی است.
همایون نخعی نژاد افزود: یکی از مهمترین مشکلات حوزه آب فاضلاب شهری و روستایی استان موضوع هدر رفت آب است که در این زمینه مسئولان دستگاه های مربوطه باید برنامه ریزی دقیق و منسجمی ارائه داده و جلوی هدر رفت آب را بگیرند.
وی با تاکید بر لزوم تغییر الگوی کشت در استان، اظهار داشت: با توجه به منابع آبی محدود استان روز به روز منابع آبی در وضعیت بدتری قرار می گیرندو ضروری است تا با تغییر الگوی کشت و افزایش راندمان در بخش کشاورزی تا حد امکان با این چالش ها مقابله کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از بحث های مهم در زمینه منابع آبی ماندگاری جمعیت به ویژه در روستاها است و در این رابطه نباید سریع تصمیمگیری شود بلکه باید پیشنهادها مطرح و بررسی شود.