به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، فرماندار سرایان و رئیس شورای حفاظت از منابع آب این شهرستان،با اشاره به وضعیت بحرانی دشت سرایان ،اظهار داشت: با توجه به خشکسالی های ۱۷ ساله وکاهش بارندگی در سالیان گذشته ،این دشت با افت شدید آب وفرونشست زمین بخصوص در حوزه آیسک ودوحصاران روبرو شده است که اگر چاره ای مناسب برای آن اندیشیده نشود ، شاهد مهاجرت مردم بویژه در روستاها خواهیم بود .
محمد کریمی گفت : اقتصاد شهرستان سرایان یک اقتصاد تک بعدی است که متکی به کشاورزی ودامپروری می باشد بطوریکه بخاطر خشکسالی های پی در پی وبحران شدید منابع آب ،امنیت شغلی مردم در خطر افتاده است.
وی خواستار برنامه ریزی دقیقی دربخش کشاورزی شد و تصریح کرد: متاسفانه در سالهای گذشته برای کاشت وبرداشت برنامه ریزی اساسی انجام نشده است وامروز ما از ۱۶۰۰۰هزارواحد کاشت فقط ۸۰۰۰هزارواحد برداشت داشته ایم که این نشان دهنده میزان پایین بهره وری در بخش کشاورزی در شهرستان است.
وی افزود : اگر در حوزه برداشت از منابع آبهای زیر زمینی درست برنامه ریزی نشود تا هشت سال آینده هیچگونه منابع آبی نخواهیم داشت .
در ادامه مدیر عامل آب منطقه ای استان اظهار داشت:علی رغم همه این بحرانها به شما اطمینان می دهیم که سعی خواهیم کرد تا باهمفکری وهمکاری همه اعضاء وبرنامه ریزی صحیح این بحران را پشت سر بگذرانیم .
حسین امامی گفت: با توجه به برداشت آب مازاد که از سفره های آب زیرزمینی برداشت شده است، برنامه جامعی را برای دشت بحرانی سرایان تدوین کرده ایم .
وی با اشاره به موارد مطرح شده توسط کشاورزان گفت: نقطه نظرات نمایندگان کشاورزان در برنامه ریزیهای ما لحاظ شده وبرای عملیاتی کردن این نقطه نظرات برنامه ریزی لازم انجام گرفته است.
وی تاکید کرد : باید برنامه های بهبود سطح بهره وری در مزارع را عملیاتی کنیم که یکی از آنها آبیاری نوین وتحت فشار می باشد لذا درخواست از کشاوران این است که سطح زیر کاشت را کاهش داده وبا بکارگیری آبیاری نوین بهره وری را بالا ببرند چرا که این اقدام به افزایش درآمد ما کمک خواهد کرد.
در ادامه نمایندگان کشاورزان شهرستان سرایان، آیسک و سه قلعه به بیان نظرات خود پرداختند.