مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی؛

تعدیل 25 تا 50 درصدی پروانه های چاه های کشاورزی در خراسان جنوبی

دومین جلسه کمیته راهبری طرح احیاء و تعادل بخشی در سال جاری با حضور مدیرعامل و سایر اعضای این کمیته در محل شرکت آب منطقه ای برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، در این جلسه که با  هدف بررسی روند پیشرفت پروژه های طرح احیاء و تبادل نظر در جهت انتخاب مشاور راهبردی این طرح و سرعت بخشیدن به اجرای پروژه ها برگزار شد، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای ،با اشاره به اینکه تامین ،حفظ و صیانت از منابع آبی از اصلی ترین وظایف این شرکت می باشد، اظهار داشت: طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی به عنوان مهمترین طرح مدیریتی در چند ساله اخیر در بخش آب کشور می باشد که لازم است به صورت جدی و مستمر اجرا شود.
حسین امامی افزود: با توجه به وضعیت بحرانی آب در خراسان جنوبی، با اجرای این طرح می توان تا حد زیادی منابع آب را مدیریت کرد و ما از جمله استانهایی هستیم که بطور جد به اجرای این طرح اقدام نموده ایم.
وی گفت: اقدامات خوبی در این راستا انجام شده است که مهمترین آن می توان به نصب و بهره برداری از کنتورهای هوشمند آب و برق اشاره کرد که در این راستا تا کنون 84 درصد چاه های کشاورزی استان به کنتور هوشمند مجهز شده اند.
وی علت تعویق نصب کنتورهای هوشمند در سال گذشته را هزینه بالای آن که به عهده کشاورزان بود، اعلام کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در سال جاری مقرر شده هزینه تهیه و نصب کنتورها توسط دولت انجام شود،امیدوارم با تامین مابقی کنتورها تا پایان سال جاری تمامی چاه ها اعم از کشاورزی و صنعت به کنتور هوشمند تجهیز شوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مهمترین برنامه این شرکت در اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب در سال جاری را ، تعدیل پروانه های چاه های کشاورزی به میزان آب قابل برنامه ریزی یعنی استفاده از 75 درصد آب تجدید شونده ، عنوان کرد و گفت: پروانه چاه های کشاورزی با توجه به وضعیت دشت ها بین 25 تا 50 درصد کاهش خواهند یافت که این تعدیل در دشت های بحرانی همچون بیرجند و سرایان بیشتر و در دشت های دیگر کمتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از تبعات احتمالی اجرای این طرح بایستی قبل از فصل زراعی آتی این اقدام عملی تا کشاورزان با مدیریت مصرف دچار ضرر و زیان نشوند.
وی به چالش های موجود در خصوص چاه های غیر مجاز و متروکه اشاره کرد و خواستار تعیین تکلیف هر چه سریعتر و انسداد این چاه ها شد.
امامی با تاکید بر اینکه هدف از اجرای طرح تعادل بخشی این است که در دو سال آینده کسری مخزن استان را به صفر برسانیم، خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود از محل کاهش پروانه ها 176 میلیون متر مکعب و از محل انسداد چاه های غیر مجاز 4 میلیون متر مکعب در برداشت از منابع آب صرفه جویی شود.
وی گفت: از دیگر برنامه های شرکت آب منطقه ای که در دست اقدام می باشد ، برنامه ریزی برای پساب فاضلاب بیرجند است که تلاش می کنیم با تامین هزینه لوله های خط انتقال از محل اوراق مشارکت، عملیات اجرایی این پروژه را هرچه سریعتر آغاز کنیم.
وی  گفت : برنامه های دیگر این طرح از جمله اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، در قالب طرح داناب و قرارداد با صدا و سیمای استان و نیز استفاده از ظرفیت مطبوعات ،نیز در حال پیگیری و انجام می باشد.
امامی در پایان یادآور شد: با توجه به وضعیت کسری مخزن و افت سفره ها و نیز کسری مخزن انباشته فرصت اندکی داریم و می بایست تا به سرانجام رسیدن طرح انتقال آب به استان ، مدیریت منابع آب موجود را مورد توجه جدی قرار دهیم تا در خصوص تامین آب شرب با دغدغه مواجه نشویم.
در ادامه گزارشی از روند اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی توسط مجری این طرح ارائه شد.

 

کد خبر: 288
  تاریخ خبر : 23 تیر 1395
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 38
  • بیشترین بازدید همزمان : 259
  • بازدید امروز : 2,782
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,564,985
  • آخرین به روزرسانی : 2 دی 1403 13:33:39
  • شناسه IP شما : 3.147.86.30

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :