امضای تفاهم نامه همکاری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با دانشگاه بیرجند

به منظور گسترش همکاری های پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه آب استان خراسان جنوبی، تفاهم نامه همکاری میان شرکت آب منطقه ای با دانشگاه بیرجند مبادله شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، در جلسه امضای این تفاهنامه که با حضور مدیرعامل و جمعی از مدیران این شرکت و نیز رئیس و معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند برگزار شد، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،گفت: امیدواریم با استفاده از توان علمی ، فنی و مهندسی که در دانشگاه بیرجند بعنوان یکی از بزرگترین دانشگاه های شرق کشور وجود دارد بتوانیم بخشی از چالشهای آب استان را برطرف کنیم.
حسین امامی به اقدامات موثر دانشگاه بیرجند از جمله همکاری در تهیه سند آمایش استان اشاره کرد و خاطر نشان کرد : این سند که در شورای برنامه ریزی استان به تصویب رسیده است می تواند چراغ راهی برای برنامه ریزی و هدف گزاری به خصوص در حوزه آب استان باشد.
وی به بحران آب در خراسان جنوبی و چالشهای پیش رو اشاره کرد و تصریح کرد:متاسفانه در سه دهه گذشته با برنامه ریزی نادرست، بسیار فراتر از ظرفیت سفره های آب زیرزمینی برداشت شده است که این امر سبب شده است بسیاری از دشتهای استان در وضعیت بحرانی قرار بگیرد. 
وی افزود: دردشت سرایان در سه دهه گذشته نزدیک به 680 میلیون متر مکعب مازاد برداشت شده است که امر موجب کسری مخزن و در نتیجه  فرو نشست زمین در نواحی از این دشت شده است.
امامی به اهمیت و توجه به پایداری جمعیت در شهرها و روستاهای خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: با توجه به مرزی بودن استان،تامین آب مورد نیاز و جلوگیری از مهاجرت و نگه داشت جمعیت یکی از مهمترین دغدغه های مدیران استان می باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای ،یکی از مهمترین برنامه های این شرکت در طرح احیاء و تعادل بخشی را تحویل آب بصورت حجمی دانست و اظهار داشت: با استفاده از 75 درصد آب تجدید شونده می توانیم بخشی از کسری مخزن انباشته را جبران کنیم.
وی افزود: بر این اساس پروانه های بهره برداری از چاه های کشاورزی کاهش 25 درصدی خواهد داشت که با این اقدام حدود 176 میلیون مترمکعب در برداشت از منابع آب زیرزمین صرفه جویی خواهد شد.
وی گفت: امیدواریم با اقدامات علمی و پژوهشی که انجام می شود ، با افزایش راندمان و بهره وری در مزارع کشاورزی نه تنها معیشت کشاورزان در تنگنا قرار نگیرد بلکه شاهد توسعه کشاورزی و افزایش سطح درآمد کشاورزان باشیم.
امامی در پایان ابراز امیدواری کرد با انعقاد این تفاهم نامه و استفاده از ظرفیت دانشگاه و همکاری پژوهشگران ،منابع آب محدود در استان خراسان جنوبی را هر چه بهتر مدیریت و چشم انداز مثبتی را برای توسعه استان فراهم سازیم.
در ادامه خلیلی رئیس دانشگاه بیرجند،با اشاره به سوابق این دانشگاه ،خاطر نشان کرد: دانشگاه بیرجند که در آخرین رده بندی در سطح 2 کشور قرار گرفته است، دارای قدمت بیش از 40 سال  و 330 عضو هیأت علمی تمام وقت می باشد.
وی گفت: دانشگاه نه تنها علاقمند به انجام طرح های پژوهشی مشترک است ،بلکه خود را وظیفه مند می داند تا در خدمت جامعه و مردم بتواند اقدامات خوب و موثری را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه پژوهش وظیفه دانشگاه است ،اظهار داشت: در حالی که بیش از 60 درصد پژوهشگران در دانشگاه هستند ،کمتر از از 10 درصد بودجه های پژوهشی به دانشگاه اختصاص داده می شود.  
خلیلی استفاده از توان و ظرفیت دانشگاه ها را برای انجام کارهای پژوهشی توصیه کرد و گفت: با توجه به وجود امکانات و نیز نیروهای متخصص ، این مراکز آموزشی می تواند نقش به سزایی در انجام اقدامات علمی و پژوهشی داشته باشد و آن را در اختیار ادارات و شرکت های دولتی قرار دهد.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه لازمه همکاری مفید و موثر ،تعامل و همدلی است، ابراز امیدواری کرد با همکاری متقابل و با کنار هم قرار دادن پتانسیل ها و استفاده از امکانات موجود بتوانیم موجب پیشرفت تصاعدی کارها و رسیدن به نتایج مطلوب ،در مباحث مرتبط با بخش آب باشیم.
درپایان این جلسه تفاهم نامه ای با محوریت طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی فی مابین شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با دانشگاه بیرجند به امضاء طرفین رسید. 

 

کد خبر: 287
  تاریخ خبر : 13 تیر 1395
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 31
  • بیشترین بازدید همزمان : 259
  • بازدید امروز : 2,659
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,564,862
  • آخرین به روزرسانی : 2 دی 1403 13:33:39
  • شناسه IP شما : 3.144.25.130

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :