به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، حسین امامی در نشست خبری که به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب برگزار شد، با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر به دلیل برداشت های بی رویه از منابع آبی از لحاظ کمی و کیفی دچار تنش آبی شده و امسال با کسری 164 میلیون متر مکعبی مخازن سفره های آب زیرزمینی مواجه هستیم، گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی آب تمامی شرکت های آب منطقه ای موظفند 75 درصد آب تجدید شونده در هر دشتی را به پروانه اختصاص دهند.
امامی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی نیز این مصوبه در حال اجراست و امسال در استان پروانههای بهره برداری چاههای بخش کشاورزی به طور متوسط 25 درصد کاهش می یابد، تصریح کرد: از این محل 176 میلیون مترمعکب آب صرفه جویی خواهد شد.
وی ادامه داد: در برخی از دشت های استان مانند سرایان و بیرجند این عدد بالاتر خواهد بود که پروانه ها آماده شده و به زودی صادر می شود و تا قبل از کشت پاییزه اطلاعاتی به مشترکان داده می شود تا متناسب با نیاز آبی و حجم آب موجود در پروانه کشت محصول داشته باشند.
وی گفت: در راستای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب اقدامات خوبی از جمله نصب کنتورهای هوشمند آب و برق در استان انجام شده است که توانستیم کسری مخزن را تا حدودی در استان کاهش دهیم.
امامی با اشاره به اینکه دو هزار و ۲۲۳ حلقه چاه عمیق و هزار و ۷۶ حلقه چاه نیمه عمیق و دستی در استان وجود دارد، بیان کرد: در مجموع یک میلیارد متر مکعب از چاههای استان بهره برداری میشود.
وی با بیان اینکه هر اقدامی برای توسعه استان نیاز به آب دارد، ادامه داد: تلاش شده، یک طرح توسعه سرزمینی با توجه به استعدادها و پتانسیلهای استان داشته تا برای توسعه استان مشکل کم آبی نداشته باشیم.
وی یادآور شد: طی سال گذشته به دلیل کمبود اعتبار باروری ابرها در هیچ نقطه از کشور انجام نشده است اما امکان سنجی آن صورت گرفته است.
وی با اشاره به وضعیت تامین آب استان، یادآور شد: تامین آب شرب با اطمینان کامل انجام خواهد شد، همچنین در شهرستان طبس که مشکل کمبود آب شرب وجود دارد ،حفر دو چاه در دست اقدام است که بزودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، انتقال آب از دریای عمان را یکی دیگر از گزینه های انتقال آب به استان دانست و افزود: این طرح با یک هزار کیلومتر خط انتقال پروژه کلانی است که وزارت نیرو برای ۱۶ استان کشور اجرا می کند که استانهای خراسان رضوی، جنوبی، سیستان و بلوچستان دراولویت اجرای طرح قرار دارند.
وی گفت:در حال حاضر مطالعات سیمای آبرسانی سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی تهیه شده است و مطالعات متمرکزی که توسط وزارت نیرو انجام شده بود طی نامه ای ابلاغ شد و امیدواریم در سال جاری مشاور انتخاب و مطالعات وارد فاز اجرایی شود.
وی اضافه کرد: از طرفی به دلیل اندک بودن منابع مالی مقرر شد در جلسه شورای آب کشور بحث فایناس خارجی این پروژه مطرح و تصویب شود تا پروژه هر چه زودتر عملیاتی شود و خراسان جنوبی به عنوان نمونه(پایلوت)کشور مطالعاتی می شود.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزان بایستی با توجه به آب موجود، کشت خود را مدیریت کرده تا بتوانیم سالهای خشکسالی را با مدیریت صحیح پشت سر بگذاریم، یادآور شد: ایجاد تشکلهای آب بران در استان، نقش به سزایی در مدیریت مصرف آب توسط کشاورزان و ذی نفعان از منابع آب خواهد داشت.
در پایان این نشست نیز از خبرنگاران و عکاسان فعال در حوزه آب با اهداء لوحی تقدیر بعمل آمد.