به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، سیدهادی رحیمی، در گردهمایی زن الگوی مصرف، زندگی سالم و محیط زیست، اظهار داشت: تنها اساس توسعه پایدار و محیط زیست پایدار آب است و میتوان گفت تمام جهان به این گنج با ارزش نیاز دارند.
وی با اشاره به میزان کم بارندگی در شهرستان، گفت: متاسفانه در شهرستان فردوس میزان تبخیر در طبیعت 6 برابر میانگین جهانی است.
رئیس اداره منابع آب فردوس به وجود 30 حلقه چاه، 650 قنات و 40 دهنه چشمه در این شهرستان اشاره کرد و افزود: برداشت آب از این منابع 70 میلیون متر مکعب است و این میزان برداشت سبب کسری مخازن ذخیره آب در شهرستان شده که درنتیجه آن در شهرستان فردوس سالانه 20 میلیون متر مکعب کسری مخزن آب وجود دارد.
رحیمی با اشاره به اینکه برای تامین آب با کیفیت در فردوس مشکلات وجود دارد، گفت: بیش از 91 درصد آب ایران در کشاورزی مصرف میشود که 70 درصد آن نیز به هدر میرود و این برداشت بی رویه سبب شده است که سطح آب زیرزمینی در استان ما سالانه یک متر افت داشته باشد.
وی با اشاره به سیاستهای ملی کشاورزی دنیا، اذعان داشت: در کشورهای مختلف دنیا این سیاستها اجازه کشت هر نوع محصولی را نمیدهد در کشور ما نیز یکی از کارهای مهم اصلاح مصرف و کشت محصول است.
رئیس اداره منابع آب فردوس با اشاره به اینکه دشت سرایان یکی از چهار دشت بحرانی کشور است، خاطر نشان کرد: دشت های شهرستان فردوس نیز با پدیده فرونشست زمین مواجه شده است که این امر نشان دهنده آن است که دشتهای فردوس نفس های آخرشان را میکشند
وی به نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی چاه های کشاورزی اشاره کرد و گفت: نصب این کنتورها میتواند موجب مدیریت مصرف آب توسط کشاورزان و نیز کنترل میزان برداشت آب از دشت های شهرستان فردوس شود.