چهارمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان خراسان جنوبی برگزار شد

چهارمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان خراسان جنوبی در سال جاری ،با حضور معاون امور عمرانی استاندار،مدیرعامل شرکت آب منطقه ای و سایر اعضای این شورا در محل سالن جلسات معاونت امور عمرانی استانداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، در این نشست معاون امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی، گفت: سند ملی آب موضوع مهمی برای استان است و باید این سند هر چه سریع‌تر آماده شود تا راه‌های جلوگیری از هدررفت آب مشخص شود.
همایون نخعی‌نژاد  گفت: عدم مدیریت منابع آبی باعث حاد شدن وضعیت منابع آب استان می‌شود و مدیریت آن در استان مأموریت بزرگ مردم و مسئولان است.
وی با اشاره به این‌که در صورت ادامه این روند به مشکلات مختلفی دچار می‌شویم، افزود: برای جلوگیری از وقوع مشکلات ناشی از خشکسالی باید کمک کنیم تا این مرحله بحرانی را به خوبی پشت سر بگذاریم.
معاون امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به مصوبات جلسه پیش شورای حفاظت منابع آب استان، خاطرنشان کرد: مصوبات جلسه پیشین باید به نتیجه برسد.
نخعی‌نژاد، سند ملی آب را موضوعی مهمی برای استان دانست و گفت: این سند باید هر چه سریع‌تر آماده شود تا راه‌های جلوگیری از هدررفت آب مشخص شود.
وی با اشاره به این‌که منبع درآمد بسیاری از مردم استان از طریق کشاورزی تأمین می‌شود، تصریح کرد: ضرورت دارد تا با تهیه سند ملی آب شغلی جایگزین کشاورزی شود.
معاون امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی، با تأکید بر اتمام سند ملی آب تا سال 95، گفت: تا زمانی که مردم متوجه بحران آب نباشند مدیریت منابع آب امکان‌پذیر نیست.
وی با بیان این‌که وزارت نیرو در بحث هدررفت آب باید سرمایه‌گذاری کند، افزود: آبیاری تحت فشار یکی از راه‌های مدیریت مصرف آب است که در سفر رئیس‌جمهور به استان اعتبار خوبی برای این موضوع اختصاص یافت.
وی، مهاجرت را از پیامدهای خشکسالی دانست و ادامه داد: مهاجرت برای خراسان‌جنوبی به عنوان استانی مرزی مشکلاتی را به وجود می‌آورد که در همین راستا باید بخش معدن جایگزین بخش کشاورزی شود تا مردم منبع درآمدی داشته و جلوی مهاجرت نیز گرفته شود.
نخعی‌نژاد ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های لازم برای برطرف کردن مشکل آب در استان باید انجام شود تا در تابستان هیچ شهر و روستای استان مشکل آب نداشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به این‌که طبس، گرمای شدیدتری دارد، خاطرنشان کرد: گرمای طبس میزان مصرف آب را در این شهرستان افزایش داده و باید کوشید علاوه‌بر برطرف کردن مشکل آب این شهرستان هدررفت آب نیز کاهش یابد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی نیز در ادامه این نشست گفت: تاکنون یک هزار و 612 حلقه چاه کشاورزی استان مجهز به کنتور هوشمند و 305 حلقه فاقد کنتور هوشمند هستند.
حسین امامی به نصب کنتور هوشمند بر روی چاه ها آب شرب اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تمامی چاه های شرکت آب و فاضلاب شهری استان مجهز به کنتور دیجیتال هستند که هوشمند سازی آنها فقط با یک سامانه قابل انجام است.
وی ادامه داد: با توجه به مصوبات جلسه قبل شورای حفاظت از منابع آبی استان تا پایان سال 95 باید تمامی چاه های استان به کنتور هوشمند آب و برق مجهز شوند که این مهم در حال پیگیری است.
امامی با بیان اینکه کمبود و افت سطح آب زیرزمینی ناشی از مصرف بی رویه آب در استان است یادآور شد: استفاده بی رویه از آب موجب تحمیل شدن بار اقتصاد به کشاورزان ناشی از هزینه های سنگین حفاری مجدد چاه هایی که در اثر افت سطح آب دچار نقصان آبدهی شده اند، می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی ادامه داد: پارسال 202 حلقه چاه محل آن تعییر کرده که این تغییرات و کف شکنی هر یک از این چاه ها بالغ بر 500 میلیون ریال هزینه نیاز دارد که با این حساب در این مدت 100 میلیارد ریال در این بخش هزینه شده است.
امامی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه نیز 98 حلقه چاه حفر مجدد شده که این امر هزینه های زیادی به کشاورزان وارد کرده است.
وی با اشاره به وجود 123 حلقه چاه کشاورزی متروکه در استان گفت: این چاه ها به دلایل مختلفی از جمله مشکل زمین تجهیز نشده و از زمان آخرین بهره برداری آن پنج سال می گذرد نیاز است که پروانه بهره برداری این چاه ها ابطال شود.
در ادامه این نشست نیز سایر اعضای شورای حفاظت آب استان به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.

 

کد خبر: 232
  تاریخ خبر : 28 بهمن 1394
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 42
  • بیشترین بازدید همزمان : 259
  • بازدید امروز : 1,905
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,564,108
  • آخرین به روزرسانی : 2 دی 1403 13:33:39
  • شناسه IP شما : 3.23.92.50

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :