به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،در این نشست که با حضور مدیر امور منابع آب شهرستان قاینات و زیرکوه، مدیر امور توزیع نیروی برق ، کارشناس دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای و بهره برداران چاههای کشاورزی برگزارشد، مدیر امور منابع آب شهرستان قاینات ،به بیان توضیحاتی در خصوص وضعیت منابع آب در استان و شهرستان قاینات و زیرکوه پرداخت و گفت: در خراسان جنوبی 11740 منبع آبی در استان وجود دارد که از این تعداد 3299 چاه، 6252 قنات و 2189 چشمه می باشد.
محمد نعیمی گفت: در محدوده شهرستانهای قاینات و زیرکوه 6 محدوده مطالعاتی وجود دارد که همه آنها جزو دشت های ممنوعه هستند.
وی با اشاره به اینکه دشت های قاینات و زیرکوه در مجموع با کسری مخزن 28.67 میلیون متر مکعبی مواجه می باشند، خاطر نشان کرد: سطح آب در این دشتها در چند سال اخیر 3 متر افت داشته است.وی در پایان یادآور شد: امیدواریم با همکاری و همیاری همه کشاورزان به عنوان اصلی ترین بهره برداران منابع آب، بتوانیم گامهای موثری در حفاظت و مدیریت این منابع برداریم.
در ادامه این نشست محمد علی شهابی کارشناس گشت و نظارت دفتر حفاظت و بهره برداری با اشاره به اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی ،گفت : یکی از پروژه های این طرح، نصب کنتور هوشمند آب و برق است که این طرح از سال 1386 در خراسان جنوبی آغاز و تا کنون 1523 دستگاه نصب و راه اندازی شده است.
وی آمار نصب کنتور هوشمند آب و برق برروی چاههای کشاورزی شهرستان زیرکوه را 70 دستگاه ذکر و اعلام نمود مابقی چاههای کشاورزی تا پایان سال مجهز به این کنتور خواهند شد.
شهابی در ادامه به نحوه عملکرد این کنتورها ، اطلاع کشاورزان از میزان حق آبه باقی مانده به منظور مدیریت مصرف ، شارژ کارت هوشمند آب و نکات لازم در خصوص هشدارهای نمایش داده شده بر روی صفحه نمایشگر کنتور هوشمند آب و برق پرداخت. در پایان نیز کارشناسان شرکت آب منطقه ای به سئوالات مطرح شده از سوی کشاورزان ، پاسخ دادند.