وضعیت منابع آبی در استان خراسان جنوبی بحرانی است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: وضعیت منابع آب در استان بحرانی است و برای مدیریت این منابع بایستی برنامه مشخصی داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، همایون نخعی نژاد در سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان اظهار کرد: وضعیت آب در استان خراسان جنوبی بحرانی است و تلاش می شود انتقال آب به استان عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه باید منابع آب شرب و صنعت استان تامین شود، افزود: این موضوع درخواست سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی است.
وی با تاکید بر اینکه متولیان بخش آب استان باید با جدیت پیگیر باشند، گفت: باید با تشکیل کمیته ای درخواست های تامین آب به صورت کارشناسی ارائه شود و در این زمینه برنامه داشته باشیم.
نخعی نژاد با اشاره به اینکه 30 درصد آب شرب شهری و روستایی استان به هدر می رود، ادامه داد: برای مدیریت کردن منابع آب موجود استان باید طرح و برنامه مشخص داشته باشیم.
وی بر ساماندهی چاه های آب کشاورزی و مدیریت آن ها نیز تاکید کرد و خواستار مدیریت اضافه برداشت از منابع آبی استان شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی افزود: باید در سطح استان با اجرای برنامه زمان بندی هیچ چاه آب بدون کنتور هوشمند نباشد چرا که با نصب این کنتورها میزان برداشت از منابع آب کنترل و مدیریت خواهد شد.
نخعی نژاد در بخش دیگری به تصرفات حریم و بستر رودخانه ها و ضرورت آزادسازی آن اشاره کرد و گفت: این تصرفات از روی عدم آگاهی و بی دقتی صورت گرفته که بسیار خطرناک می باشد و باید با جدیت در این خصوص پیگیری و برخورد قضایی شود تا در زمان بارندگی و سیلاب با مخاطرات و عواقب ناگواری مواجه نشویم.
وی با اشاره به سند ملی آب ،تصریح کرد: باید پیگیری این سند با انجام مطالعات دقیق تر در دستور کار باشد تا به نتیجه برسد تا سرمایه گذار از اینکه منابع آبی مورد نیاز او تامین است اطمینان خاطر داشته باشد.
در ادامه این جلسه مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی هم با اشاره به اینکه طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی یک طرح ملی است که با اعتبار ۸.۵ میلیارد تومان در استان اجرا می شود، گفت: تاکنون در این راستا ۳.۵ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
حسین امامی گفت: تغییر الگوی کشت در خراسان جنوبی شروع شده که باید با برنامه ریزی سریعتر در دشت های بحرانی انجام شود .
وی افزود: خراسان جنوبی به لحاظ حفر چاه های غیرمجاز در سطح کشور دارای کمترین مشکلات و تبعات است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اشاره به آزادسازی تصرفات رودخانه ها گفت: در چند ماه گذشته با همکاری دادگستری و نیروی انتظامی در این خصوص اقدامات خوبی صورت گرفته و امیدواریم با هماهنگی سایر دستگاه های اجرایی از این تخلفات جلوگیری بعمل آید.
وی با بیان اینکه کنتورهای هوشمند آب و برق می تواند به عنوان ابزاری کارآمد برای استفاده بهینه از آب های زیرزمینی مورد استفاده قرار گیرد، عنوان کرد: با اجرای طرح نصب کنتور هوشمند به میزان 15 میلیون متر مکعب صرفه جویی بعمل آمده است.
امامی گفت: نصب کنتور هوشمند در بخش های صنعتی و دامداری نیز بایستی انجام شود ،چرا که مشخص شدن میزان مصرف می تواند در مدیریت منابع آب کمک موثری داشته باشد.
وی با اشاره به استفاده از پساب تصفیه‎خانه فاضلاب بیرجند تاکید کرد: استفاده از پساب فاضلاب بیرجند در بخش فضای سبز و صنعتی که مطالعات آن نیز انجام گرفته در صرفه‌جویی آب بسیار موثر است.

 

کد خبر: 193
  تاریخ خبر : 21 آبان 1394
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 24
  • بیشترین بازدید همزمان : 259
  • بازدید امروز : 1,822
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,564,025
  • آخرین به روزرسانی : 2 دی 1403 08:53:13
  • شناسه IP شما : 13.58.53.112

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :