به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، "عباس سارانی" اظهار کرد: برای اجرای این پروژه عملیات خاکبرداری به حجم 141 هزار مترمکعب و خاکریزی و تراکم بندی خاکی به حجم حدود 246 هزار مترمکعب در دست اقدام است.
وی با اشاره به اجرای فونداسیون و سازههای بتنی سرریزها به میزان چهار هزار و 200 مترمکعب ادامه داد: اجرای سازههای گابیونی سرریزها و استخرهای تغذیه ای به حجم 6،150 مترمکعب و پوشش خشکه چینی ریپ رپ به حجم 9،120 مترمکعب نیز انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی از حفر 6 حلقه چاه تغذیه ای خبر داد و افزود: ایجاد کانالهای انتقال آب به استخرهای تغذیه ای به طول 160 متر و احداث استخرهای تغذیه ای به مساحت 17،600 مترمربع از دیگر اقدامات است.
وی با اشاره به اهمیت احداث سد تغذیه بند مصنوعی بندان عنوان کرد: موقعیت جغرافیایی شهرستان نهبندان و قرارگیری در ناحیه ای با اقلیم خشک و نیمه خشک، موجب فقر شدید منابع آبی به لحاظ کمی و کیفی و پتانسیل ضعیف آبخوانها شده است.
سارانی تاکید کرد: بر این اساس محدوده مطالعاتی بندان ممنوعه بوده و متوسط افت سالانه سطح آب زیرزمینی در این محدوده 12 سانتی متر و کسری مخزن سالانه آن 45 میلیون مترمکعب می باشد. وی یادآور شد: علاوه بر این به دلیل فقر نزولات جوی و رژیم ذخیره تجدید شونده سالانه محدود، شاهد آسیب پذیری و شکنندگی منابع آب زیرزمینی و آبخوانها در منطقه هستیم.
وی با اشاره به اجرای این پروژه با هدف بهبود وضعیت آبخوان بندان و مدیریت رواناب های منطقه اظهار کرد: تغذیه سفره آب زیرزمینی و جبران بخشی از افت سالانه سطح آبخوان، کنترل سیلابهای مخرب و جلوگیری از خسارتهای احتمالی در منطقه، حفاظت خاک، جلوگیری از فرسایش و انتقال رسوب، گسترش کشاورزی از جمله اهداف این طرح است.
وی با بیان اینکه این پروژه در قالب 3400 متر بند خاکی به ارتفاع چهار متر و عرض تاج چهار متر در حال اجرا است عنوان کرد: با تزریق به موقع اعتبارات این پروژه تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.