به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای در این نشست با اشاره به تبیین وضعیت منابع آبی استان اظهار کرد: اکنون از ۳۵ محدوده مطالعاتی استان ۱۴ محدوده ممنوعه بحرانی و ۱۲ محدوده ممنوعه است.
"عباس سارانی" افزود: وضعیت ناپایدارمنابع آب زیرزمینی سبب گردید که ۶ محدوده از محدوده های مطالعاتی ممنوعه استان به محدوده مطالعاتی ممنوعه بحرانی تبدیل شود.
وی با اشاره به طرحهای آبرسانی استان بیان کرد: تامین اعتبار طرح بزرگ آبرسانی از آهنگران به پنج شهر و ۱۴۷ پارچه روستا و طرح های آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس بایستی به طور خاص پیگیری شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس گفت: از محل اعتبارات دور دوم سفر رئیس جمهور شهید ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار در سال مالی جاری برای تکمیل طرح تنش آبی شهر طبس ابلاغ شد.
وی افزود: طرح اضطراری آبرسانی به شهر طبس به منظور تامین بخشی از نیاز این شهر در افق ۱۴۱۰ به میزان حدود ۲.۱ میلیون متر مکعب در سال (معادل ۱۰۰ لیتر بر ثانیه)، در دستور کار شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی قرار گرفته است.
سارانی با اشاره به پیشرفت ۳2 درصدی این طرح آبرسانی بیان کرد: هدفگذاری شده در صورت تخصیص کامل اعتبار، طرح تنش آبی طبس تا پایان تابستان سال جاری تکمیل شود.
وی گفت: در مجموع این طرح پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تاکنون ۲ هزار میلیارد ریال آن ابلاغ شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی درباره روند اجرای طرح آبرسانی به شهر بیرجند هم گفت: عملیات اجرایی این طرح مهم و حیاتی در سال ۱۳۹۸ آغاز شد اما به دلیل تخصیص نیافتن اعتبار بعد از یک سال نیمهتمام رها شد اما این پروژه اکنون فعال است.
وی اضافه کرد: اکنون طرح آبرسانی به شهر بیرجند به میزان ۱۵۰ لیتر بر ثانیه مهمترین و فعالترین طرحی است که برای تامین آب شرب بیرجند در دست اجراست.
سارانی تاکید کرد: تنها راه رسیدن به وضعیت پایدار آبی، مدیریت مصرف آب کشاورزی مطابق با آب قابل برنامه ریزی استان و براساس سند سازگاری با کم آبی می باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز به وضعیت ناپایدارآبی استان اشاره کرد و افزود: آبدهی خیلی از چاهها کاهش پیدا می کند که چاه جدید جایگزین می شود، ولی متاسفانه سال بعد چاه جدید با همان مشکل مواجه می شود.
دوستی گفت: اکنون از ۹۱۴ روستای بالای ۲۰ خانوار استان تنها ۱۴۰ روستا آبرسانی پایدار ندارد و بعضا با تانکر سیار آبرسانی میشود.
نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان استان نیز در پایان مشکلات موجود را جمعبندی و اذعان داشت؛ با همراهی و پیگیری مستمر به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.