عباس سارانی با اشاره به طرح انتقال آب دریای عمان به استان، ادامه داد: امیدواریم این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ در سیستان و بلوچستان و تا پایان سال ۱۴۰۴ در خراسان جنوبی به اتمام برسد.
وی گفت: باید در رابطه با مسئله آب، حساسیت ویژهای در بخشهای مختلف اعم از مصرف وجود داشته باشد تا نتیجه بخش شود.
سارانی با بیان اینکه خواستار استفاده صحیح آب در بخش شرب و کشاورزی هستیم، اضافه کرد: با توجه به اقلیم خشک و نیمهخشک این استان، آب از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی تاکید کرد: ارج نهادن به ارزش واقعی آب به لحاظ اقتصادی در بخش شرب و صنعت مهم بوده و اگر قیمت واقعی آب را نبینیم، در مصرف هم استفاده بهینه نخواهیم داشت.
مدیرعامل آب منطقهای خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه در سال جاری ۱۲۷ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده است، عنوان کرد: در مقایسه با سال گذشته ۵۴ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۲۵ درصد رشد داشته است.
سارانی با اشاره به وجود ۸ سد مخزنی با ظرفیت ۷۵ میلیون مترمکعب آب در استان، ادامه داد: در بارندگیهای اخیر ۲۱.۵ میلیون مترمکعب آب به سدها وارد شده است.
به گفته وی درحال حاضر ۲۸.۵ درصد ظرفیت سدهای استان آب دارند
سارانی با بیان اینکه در استان به طور متوسط سالانه ۲۶ سانتیمتر کاهش سطح آب آبخوانها را داریم ، ادامه داد: در ۳۰ سال گذشته حدود ۴ میلیارد مترمکعب کسری مخزن داشتهایم که این میزان در سال آبی گذشته ۱۳۶ میلیون مترمکعب بوده است
وی خاطر نشان کرد: اگر تمهیداتی برای جبران و مدیریت مصرف شکل نگیرد دچار وضعیت بحرانیتری خواهیم بود.
وی با بیان اینکه درحال حاضر ۹ درصد مصارف ما در بخش آب شرب و بیش از ۸۸ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است ، ادامه داد: در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی طرحهایی در دست اجرا است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، با بیان اینکه سند سازگاری با کم آبی در دستور اجرا قرار دارد، ادامه داد: ۱۵ پروژه در قالب اجرای سند انجام میشود که مهمترین هدف آن مدیریت مصرف آب است. سارانی،با تاکید بر لزوم تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستمهای نوین آبیاری یاداور شد: این سند در دو فاز تعریف شده که باید طی ۵ سال با هدف کاهش مصرف در تمامی بخش ها انجام شود. وی خاطر نشان کرد: میزان مصرف آب در بخش کشاورزی ۵۷۰ میلیون مترمکعب است که در فاز اول سند باید ۱۶۴ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی کاهش باید.
سارانی با بیان اینکه ۱۸۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود داشته که سال گذشته ۸۰ حلقه مسدود شده و انسداد مابقی در دستورکار قرار دارد، اضافه کرد: ۹۸ درصد چاههای برقی آب کشاورزی به کنتورهای هوشمند مجهز شدهاند و منابع آبی به لحاظ تجهیزات و مصارف تحت کنترل هستند
وی با بیان اینکه لازم است پروژه آبرسانی به بیرجند و پروژه اضطراری طبس در زمانبندی پیشبینی شده به اتمام برسد، ادامه داد: در مجموع ۶۵۰ میلیارد تومان برای پروژه آبرسانی به بیرجند و ۵۰۰ میلیارد تومان برای پروژه آبرسانی طبس پیشبینی شده است.
"آیت الله عبادی" نماینده ولی فقیه در استان نیز در این دیدار با مذمت تبذیر و اسراف و تشریح تفاوت این دو عبارت در همه نعمات الهی تاکید کرد: مصرف بهینه درست مصرف کردن است نه کم مصرف کردن و لذا بیان می شود که اگر نیمی از آب لیوان را مصرف کردید و مابقی را دور بریزید مصداق اسراف خواهد بود.وی سلیقگی عمل کردن مدیران را موجب آسیب به کشور دانست و تاکید کرد: حسب منویات رهبری، دانش بنیان نمودن فعالیت ها را می بایست مدیران در اولویت خود قرار دهند.