بررسی تخصصی سیمای آب استان در نشست اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری خراسان جنوبی

نشست تخصصی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری خراسان جنوبی پیرامون سیمای آب در استان خراسان جنوبی با حضورمدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،رئیس دانشگاه بیرجند، مدیرکل دفتر برنامه ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری و جمعی از اندیشمندان و اعضای اندیشکده در سالن شکوه شرق دانشگاه بیرجند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، دراین نشست تخصصی که پیرامون سیمای آب در استان برگزار شد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گفت: در حال حاضر از ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی ۹ شهرستان در ۱۷ محدوده درگیر پدیده فرونشست زمین شده است.
"عباس سارانی" با اشاره به وضعیت منابع آب استان، افزود: در۲۰ سال اخیر شرایطی اقلیمی استان تحت تاثیر قرار گرفته است وضعیت بارندگی خوب نبود و امسال نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد کاهش یافته است.
وی بیان کرد: کاهش بارندگی‌ها بر آبدهی منابع آبی مانند چشمه‌ها با کاهش بیش از ۴۰ درصد و قنوات و چاه‌ها بالای ۲۳ درصد تاثیر گذاشته است.
وی اظهار داشت: این مسأله سبب شده تا از ۳۵ محدوده استان در ۱۷ محدوده شاهد فرونشست زمین باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی تصریح کرد: بحث تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی و طرح سازگاری با کم‌آبی سال ۹۲_۹۳ ابلاغ شده و همه دستگاه‌های متولی مانند کشاورزی ورود کرده‌اند.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، ادامه داد: اولین کاری که باید انجام بدهیم مدیریت مصرف و تقاضا است.
سارانی عنوان کرد: در حال حاضر ۵۷۰  میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که بایستی بر اساس برنامه‌ریزی به ۳۴۶ میلیون مترمکعب برسد.
وی یادآور شد: باید در استاندارد تعیین شده بیش از ۴۰ درصد از آب تجدیدپذیر را استفاده نکنیم در حالیکه اکنون ۱۰۰ درصد این آب را در استان مصرف می‌کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: در ۴۰ سال اخیر ۴ میلیارد مترمکعب کسری مخزن داریم، بطور متوسط سالیانه ۱۳۶ میلیون مترمکعب کسری مخزن داشتیم که نسبت به بلندمدت اکنون به ۱۳۹ میلیون مترمکعب رسیده است.
سارانی بیان کرد: امسال تاکنون میزان بارندگی‌ها نسبت به درازمدت ۲ درصد کاهش داشته و کسری مخزن از ۱۲۰ میلیون مترمکعب سال قبل اکنون به ۱۳۶ میلیون مترمکعب رسید.
وی اظهار داشت: اگر بخواهیم جمعیت را از لحاظ تامین آب شرب و شرایط اقتصادی پایدار حفظ کنیم باید مصرف آب را به‌ویژه در بخش کشاورزی مدیریت و کاهش داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی عنوان کرد: مردم استان ضابطه‌ مند و با فرهنگ بوده و نگاه اعتقادی به آب دارند که باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: اقدامات خیلی خوبی در استان انجام شده از جمله اینکه بهترین استان در زمینه نصب کنتور های هوشمند هستیم و چاه غیرمجاز تقریبا نداریم.
وی گفت: در سفر دوم رئیس جمهوری رقم‌ خوبی شامل هزار میلیارد تومان اعتبار با نگاه ویژه دولت در سال ۱۴۰۲ تا پایان ۱۴۰۳ به حوزه آب اختصاص یافته که در ۶ ماه گذشته اقدامات خوبی انجام شده است.
"احمد لامعی گیو"، رئیس دانشگاه بیرجند نیز گفت: اندیشکده مطالعات خاوران، مرکز احیای حفظ میراث مکتوب شرق و اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری در دانشگاه بیرجند راه اندازی و در حال فعالیت است.
وی افزود: همچنین براساس حکم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیأت اندیشه ورز ستاد توسعه علم و فناوری خراسان جنوبی به دانشگاه بیرجند محول شده است، که نظام حکمرانی علمی به عنوان شعار این هیأت ترسیم شده است.
وی به تاریخچه ایجاد اتاقهای فکر و اندیشکده‌ها در کشورهای مختلف دنیا اشاره کرد و بیان داشت: درمیان ادیان آسمانی نیز هیچ دینی مانند دین اسلام به عقلانیت، خردورزی، دانایی و دانش تأکید نمیکند، در احادیث نبوی و آیات متعدد قرآن کریم و براساس اعلام برخی از مفسرین همانند صاحب تفسیر النور ۷۵۰ آیه قرآن مستقیم و غیر مستقیم مربوط به علم است.
در ادامه "ابوالفضل اکبرپور"، معاون پژوهش، فناوری و نوآوری با اشاره به کاهش نزولات جوی و پایین آمدن میزان بارندگی کشور و تغییرات اقلیمی ایجاد شده، یادآور شد: استان خراسان جنوبی ۹ درصد مساحت و یک درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است که میزان مصرف آب در بخش کشاورزی ۸۹ درصد و در صنعت و خدمات ۳ درصد و در آب شرب ۸ درصد است که سهم کشاورزی در اشتغال ۲۹ درصد، در صنعت و خدمات ۷۱ درصد را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به وضعیت مهاجرت استان، محدودههای آبخوان استان را بحرانی دانست و اعلام کرد: میزان بارندگی استان بسیار کاهش یافته است که این موضوع باعث کاهش کسری مخازن و ... شده است. 
اکبرپور با اعلام افت سطح آب در سفرهای زیرزمینی و کم شدن کیفیت آب، گفت: بیش از حد از سفرهای زیرزمینی برداشت میشود. وی با اعلام میزان آب مصرفی در شهر بیرجند، اذعان کرد: بیشترین میزان مصرف آب در بخش کشاورزی استان است. 
معاون دانشگاه با اعلام برنامه ریزی انجام شده در صرفه جویی مصرف آب، بیان داشت: سواد آبی باید به سطوح مدارس راه یابد. همچنین بازچرخانی آب و هدایت و جمع آوری آبهای سطحی و بازار آب و سامانه هشدار سیل میتواند در این بخش تأثیرگذار و کمک کننده باشد.

 

کد خبر: 1570
  تاریخ خبر : 6 آذر 1402
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 84
  • بیشترین بازدید همزمان : 259
  • بازدید امروز : 1,187
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,563,390
  • آخرین به روزرسانی : 2 دی 1403 08:53:13
  • شناسه IP شما : 3.144.242.149

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :