به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،"عباس سارانی" در مراسم انعقاد تفاهم نامه داناب که با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان و تنی چند از مسئولین آموزش و پرورش و آب منطقه ای، برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر دغدغه دولت در تمامی استانها، به سمت بحث تامین آب است.
وی بیان کرد: موضوع بحران آب یک موضوعات فرابخشی است که همه باید نسبت به آن حساس باشیم، اگر چه که ما نیز به عنوان متولی این بخش باید شکل درست و پایدار را برای تامین آب برنامه ریزی نماییم، پس واجب است نگاه ویژهای به این حوزه داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی تصریح کرد: در استان با توجه به خشکسالی های ۲۰ سال اخیر بطور متوسط ۲۶ سانتیمتر فرونشست زمین داریم یعنی دیگر امکان ذخیره آب وجود نخواهد داشت.
وی ادامه داد: در بازه زمانی ۱۰ ساله آبدهی قنوات ۲۰ درصد، چشمهها ۴۰ درصد و آبدهی چاهها حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است.
سارانی با بیان اینکه حدود ۴ میلیارد مترمکعب از ذخیره آبی استان را از دست دادهایم، عنوان کرد: جبران این میزان امکانپذیر نیست و کمبود آب را در برخی روستاها و شهرها شاهد هستیم.
وی یادآور شد: برای تامین آب در استان در بخشهای مختلف ۹۵ درصد به منابع آب زیرزمینی وابسته هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: در حال حاضر از ۳۵ محدوده مطالعاتی، ۲۶ محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی است.
وی گفت: با توجه به شرایط حساس استان، با کمک آموزش و پرورش و از طریق طرح داناب و فرهنگ سازی میتوانیم این شرایط را بهبود ببخشیم.
سارانی افزود: نیاز است مطالب به شکل مطلوب و خوب در اختیار قشر دانشآموز قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه مصرف آب در بخش کشاورزی بسیار بالاست بایستی در این حوزه جامعه هدف توجیه و آموزشهای لازم به آنها ارایه شود.
وی با اشاره به اینکه ۵۷۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف میشود، افزود: انجام کار فرهنگی و تخصصی برای صرفهجویی در مصرف آب در این بخش ضروری است.
سارانی بیان کرد: ارزش اقتصادی آب در استان ما از اهمیت زیادی برخوردار است که باید این مهم برای جامعه هدف طرح داناب روشن و در این زمینه فرهنگسازی شود.
وی اظهار داشت: آمادگی داریم در زمینه نیروی انسانی و تامین مالی طرح داناب به خصوص در حوزه ارزش اقتصادی آب و مصرف آب در بخش کشاورزی در طرح داناب همکاری کنیم.
پیش بینی مشارکت۴۳هزار دانش آموز خراسان جنوبی در طرح داناب/صرفه جویی هنری است که باید هنرمندانه به دانش آموزان انتقال یابد
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: مصرف بهینه و صرفه جویی در مصرف آب مسئله اول استان و هنری است که باید به صورت هنرمندانه به دانش آموزان آموزش داده شود و به صورت فرهنگ در آید.
"سید علیرضا موسوی نژاد"، عنوان کرد: پیش بینی می شود ۴۳ هزار دانش آموز دختر و پسر دوره های مختلف تحصیلی استان در طرح ملی دانش آموزی نجات آب«داناب» در سال تحصیلی جاری مشارکت داشته باشند.
وی، با بیان این مطلب که طرح داناب، به دنبال ایجاد یک تصویر منسجم از مسئله آب و راههای کمک به نجات آن در ذهن دانشآموزان است، اظهار کرد: واقعیت این است که در بسیاری از نقاط استان ما، آب به مسألهای مهم و چالشی حیاتی تبدیل شده و حل این مساله، چندان ساده نیست و نیاز به مجموعهای از اقدامات دارد و بخش مهمی از راه حل و البته نه تمام آن، این است که تک تک ما، تصویری درست از موضوع آب و ابعاد مختلف آن داشته باشیم.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بریافتن نقش های پیدا و پنهان در مصرف بهینه آب و نگه داشت سفره های آبی به صورت ملموس در فرایند تعلیم و تربیت دانش آموزان تأکید کرد و ادامه داد: تکلیف ما در حفظ و نگه داری این مایه حیات ایفای نقش موثر و کار جهادی است.
به گفته موسوی نژاد فرهنگ ذخیره سازی آب از دیرباز در خراسان جنوبی به صور مختلف اجرا می شده است و امروز باید با احیای این فرهنگ در توسعه منابع و سفره های آبی بکوشیم چرا که در سرزمین کم آب خراسان جنوبی، خطر بحران آب جدی است و افزایش نشست زمین در نقاط مختلف استان حکایت از این واقعیت تلخ دارد.