به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری گفت: با توجه به آغاز بارندگیها دستگاههای اجرایی در لایروبی و بازگشایی رودخانهها با آب منطقهای همکاری کنند.
"محمدعلی آخوندی"در جلسه کمیته کنترل و کاهش خطر سیل تاکید کرد: دستگاههای اجرایی و فرمانداران به ویژه حوزه معاونت عمرانی فرمانداریها هشدارهایی که توسط هواشناسی صادر میشود را جدی گرفته و در مواقع اضطرار موارد را به صورت جد رصد نمایند.
وی ادامه داد: دستگاهها علاوه بر اینکه تمهیدات لازم را میبینند، اطلاعرسانی لازم را به گروههای هدف زیرمجموعه برای پیشگیری از خسارت سیلابهای احتمالی و سایرانجام دهند.
آخوندی بر استفاده دستگاههای اجرایی از امکانات بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: برخی دستگاهها از قبل در این زمینه اعلام آمادگی کرده و برخی شهرستانها نیز معینهایی تعیین کردهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: بازگشایی کانالها، پلها و لایروبی رودخانهها جزو مصوبات بوده است که باید با محوریت آب منطقهای، فرمانداری و شهرداریها مورد توجه قرار بگیرد.
وی بیان کرد: دیدگاه بر این است کارها تخصصی انجام شود، این کارگروه استانی است و مدیریت کلان کنترل و کاهش خطر سیلاب را انجام میدهد بنابراین باید دستگاههای تخصصی پیشگیری لازم را مدنظر داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی نیز گفت: خراسانجنوبی سومین استان پهناور کشور ودارای ۱۲ هزار کیلومتر مسیل و رودخانه است که کنترل و رسیدگی به این مسیر کار سادهای نیست.
"عباس سارانی" ادامه داد: مطالعات رودخانه ها با اولویت مسیرهای اصلی و مناطق مسکونی انجام شده و بر اساس آن نسبت به نشانه گذاری و رپرگذاری اقدام شده است.
وی بیان کرد: بر اساس اعتبارات اختصاصی نیز مطالعات در دستور کار قرار گرفته است و تا قبل از سال ۱۴۰۰ نیز ۱۵۷۰ هکتار آزادسازی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی تصریح کرد: از آن زمان تاکنون نیز آزادسازی ۲۲۰ هکتار بستر رودخانه مصوب و انجام شده که پیش بینی ما سه تا چهار برابر این میزان است.
سارانی با اشاره به آزادسازی ۱۱۱۴۰ متر حریم و بستر رودخانهای در سال جاری، عنوان کرد: سه میلیارد تومان تاکنون برای این مهم هزینه شده است.
وی افزود: مجموعه قوه قضاییه پشتوانه و همراه ما در انجام اقدامات قانونی بودند که قابل قدردانی و تشکر است.
وی بیان کرد: فرمانداریها لیست ماشینآلات هر شهرستان را دراختیار منابع آب قرار دهند.
سارانی اضافه کرد: در خصوص آمادگی دهیاران و بخشداران، تاکید میکنم فرمانداران به این موضوع توجه داشته باشند، همچنین از ظرفیت مردم و معتمدین استفاده شود.
وی افزود: جمعآوری نخالههای ساختمانی در مناطق روستایی و شهری مورد توجه باشد و در خصوص تقویت سیلبند نیز تمهیدات لازم انجام شود.
در این جلسه سایر دستگاههای اجرایی به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای مقابله با سیلاب ازجمله اصلاح و لایروبی پلها، احداث سازه های آبخیز داری و... پرداختند.