به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، مدیرعامل این شرکت گفت: باید شرایطی فراهم کنیم تا در استان کم آبی مانند خراسان جنوبی از سیلاب به عنوان ظرفیت بهرهمند شویم.
"عباس سارانی" بر مدیریت سیلاب در استان تاکید کرد و افزود: با توجه به تجارب موجود، بنا به شرایطی مسیر اصلی رودخانه تغیر پیدا کرده است.
وی بیان کرد: از پتانسیل پیمانکاران و اعتبارات مدیریت بحران برای کاهش خطر سیلاب در نقاط اضطرار با اولویت استفاده خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی تصریح کرد: ساخت و سازها در طول سال منجر به تخلیه نخالههای ساختمانی در بستر رودخانهها میشود که با کمک شهرداران باید نقاطی برای نخالهها تعیین واز تخلیه نخاله ها در محدوده حریم و بستر رودخانه ها جلوگیری شود تا در مسیر عبور آب نباشد.
وی بیان کرد: مطالعات حد و بستر حریم رودخانهها انجام شده است لذا رفع انسدادها از دیگر اولویتهای مهم است که باید در این زمینه پشتوانه داشته باشیم.
سارانی یادآور شد: با توجه به اجرای طرح نهضت ملی مسکن و واگذاری اراضی، نقاط خطرساز سیلاب اعلام میشود که باید همکاری لازم در این خصوص انجام شود.
وی گفت: در کمیته استانی کنترل و کاهش خطر سیل تاکید داریم علاوه بر کارشناسان، مدیران دستگاههای اجرایی متولی نیز شخصا حضور داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی تاکید کرد: دستگاههای متولی لیست خودروها و دستگاههای خود را به مدیریت بحران اعلام کنند تا از این ظرفیت در زمان بحران استفاده شود.
در ادامه این نشست، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: مسئولیت کمیته استانی کنترل و کاهش خطرات سیل با شرکت آب منطقهای می باشد و سایر دستگاههای متولی نیز همکار یا پشتیبان خواهند بود.
"محمد آخوندی" با بیان اینکه دستگاههای اجرایی موظف به اجرای مصوبات و وظایف خود در این کمیته هستند، افزود: پیشنهاد می شود دستگاههای شهرداری، منابع طبیعی، بنیاد مسکن، راهداری و حمل و نقل جاده ای و برنامه و بودجه به عنوان عضو اصلی تعیین و در شهرستانها نیز اقدام مشابه انجام شود.
وی بیان کرد: مطالعاتی در خصوص نقاط سیل خیز استان انجام شده است که بایستی از طریق کمیته مذکور تمام مطالعات انجام شده جمع بندی، موانع استخراج و اولویت های اصلی مشخص شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تصریح کرد: دواولویت خطرپذیری سیلاب از جمله در ۷۰ روستا تعیین و به کشور ابلاغ شده تا رفع خطر شود.
وی عنوان کرد: مرمت سیل بندها، سازههای آبخیزداری و بندهای خاکی کشاورزان در کوتاه مدت از اهمیت زیادی برخوردار بوده و جزو مصوبات فوری و اضطراری است.