به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، در نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار در اداره منابع آب شهرستان سرایان برگزار شد، "محمد رمضانی فر" با اشاره به بارندگی ۱۱۰ میلیمتری سال آبی جاری از کاهش۱۲ درصدی بارش ها نسبت با سال آبی قبل کاهش ۱۹ ونیم درصدی نسبت به آمار بلند مدت خبرداد.
وی با بیان اینکه میزان تبخیر نیز در منطقه ما ۶ برابر متوسط دنیا است افزود: برداشت های بی رویه از منابع تحت الارضی درسالیان گذشته سبب بوجود آمدن دشت های ممنوعه و بحرانی شده و امروز شاهد بیلان منفی منابع وپدیده فرونشست زمین هستیم.
وی میزان کسری مخزن در دشت سرایان را 21 میلیون متر مکعب اعلام کرد و با بیان اینکه۲۱۳ حلقه چاه در شهرستان وجود دارد، اظهار داشت: از این تعداد ۱۷۰ چاه کشاورزی و ۱۸ چاه برای تامین آب شرب است .
مدیر امور منابع آب شهرستان سرایان از توزیع نامتعارف آب ومصرف شدن ۹۲درصد آن در بخش کشاورزی خبر داد وچالش جدی شهرستان را تامین آب برشمرد.
رمضانی فر با تاکید بر مصرف درست وبهینه آب در تمام بخش های مصرفی، از اقدام دولت در طرح تعادل بخشی منابع آبی به عنوان رویکرد جدی در راستای کنترل برداشت آب از سفره های زیر زمینی یادکرد وافزود: در این راستا تاکنون۱۰۰درصد چاه ها ی آب در شهرستان سرایان به کنتور هوشمند مجهز شده است.
وی با تشکر از همراهی کشاورزان سخت کوش شهرستان، از رصد منابع آبی شهرستان توسط چاه های پیزومتری خبرداد و اعلام کرد: افت سطح آب زیر زمینی در شهرستان سرایان نگران کننده است.
وی کنتورگذاری ومدیریت برداشت از چاه ها را در راستای طرح احیا وتعادل بخشی منابع آبی دانست که از سال ۹۴ در قالب ۱۵پروژه با اجرا در آمده است.
رئیس اداره منابع آب شهرستان سرایان اظهار داشت: سند سازگاری با کم آبی تهیه شده و در سال مهار تورم و رشد تولید به دنبال مدیریت مصرف، بهره وری آب هستیم وراندمان پایین آبیاری بویژه در بخش کشاورزی که حدود۵۰درصد است نگران کننده است.
رمضانی فر تصریح کرد: برای عبور از مشکلات موجود نیازمند همکاری اصحاب رسانه وآگاهی بخشی آحاد مردم وبهره برداران منابع آبی هستیم و باید سواد آبی مردم ارتقا یابد.
"مولوی" کارشناس حوزه رودخانه های این اداره نیز با بیان اینکه، خبرنگاران صدای رسای ادارات وترجمان مناسب از موضوعات مرتبط در حوزه های کاری هستند ،افزود: برداشت بیش از توان منابع آبی، مرگ سفره ها را در پی دارد.
وی از شناسایی وپلمپ چاه های غیرمجاز وجلوگیری از اضافه برداشت برخی چاه ها خبرداد.
وی تصرف بستر رودخانه ها، برداشت شن وماسه، ساخت سازه در مسیر رودها وتغییر رژیم رودخانه را تخلفات این بخش برشمرد و از ورود وپیگیری این اداره برای رفع تصرف ها وکنترل برداشت شن و ماسه خبرداد.
وی به وقوع سیل دو سال قبل در سه قلعه به دلیل از بین رفتن پوشش گیاهی، تغییر اقلیم، احداث بند های کوچک و... اشاره کرد وافزود: با شناسایی عوامل مرتبط بر وقوع سیل در مسیر رودخانه سه قلعه به طول ۶کیلومتر بازگشایی انجام شده است.
به گفته وی در روستای آویز نیز مسیر رودخانه به طول ۱۵۰۰متر رفع تصرف وآزاد سازی شده و در شهر آیسک نیز رفع تصرف وجمع آوری نخاله های مسیر رودخانه انجام شده است.
در پایان این مراسم از خبرنگاران فعال در حوزه آب شهرستان با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد.