به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، "سید سعید پورجعفر" در نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان درمیان افزود: نصب کنتورهای هوشمند یکی از راهکارهای مدیریت منابع آبی موجود است.
وی با اشاره به سفر دوم رئیس جمهور به استان و سفر وزیر نیرو به شهرستان درمیان، گفت: سه موضوع مهم تغذیه مصنوعی گزیک، انتقال آب از خوشاب و مدیریت و ساماندهی رودخانهها در این سفر به صورت ویژه پیگیری و دستوراتی نیز تاکنون اخذ شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی بیان کرد: اقداماتی از قبیل انسداد چاههای غیرمجاز، کنتورگذاری چاههای کشاورزی، اطلاع رسانی و آگاه سازی در زمینه موضوع آب از سالهای گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: باید منابع آب موجود به نحوی مدیریت و مصرف شود تا آب مورد نیاز جمعیت کنونی حداقل پایدار بماند.
پورجعفر با بیان اینکه آمار و ارقام موجود نشان از کم شدن آب سفره های آب زیرزمینی دارد، گفت: اکنون برداشت آب کاملا مدیریت شده است اما پتانسیل سفره آب زیرزمینی بسیار کم شده و صرفه جویی توسط همه در بخش های مختلف امری ضروری و انکارناپذیر است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی افزود: اعتبار برآورد شده برای اجرای پروژه خوشاب 760 میلیارد تومان است.
وی کسری مخزن شهرستان درمیان را حدود هفت میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: کسری مخزن در هر منطقه ای اگر به صفر برسد می توان گفت تعادل رخ داده است( یعنی میزان ورودی و خروجی آب یکی است).
پورجعفر اظهار داشت: کشاورزان در بخش کشاورزی باید به سمت و سوی کشت های گلخانه ای، روش های نوین آبیاری، کاشت محصولات کم آب بر و سایر سوق داده شوند تا حجم آب در اختیار با افزایش راندمان تولید همراه باشد.
فرماندار درمیان هم در این نشست بر جلوگیری از برداشت بی رویه آب، مدیریت در مصرف آب، اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم و شهروندان، تاکید بر صرفه جویی در مصرف آب توسط دست اندرکاران، امامین جمعه و جماعت و تشریح وضعیت خطر بحران آبی تاکید کرد.
"مهدی فرجامی فر" افزود: اولویت نخست دولت و به تبع همه ما تامین آب شرب مورد نیاز مردم است.
وی با بیان اینکه برخی مجتمع های این شهرستان نیاز به چاه جدید دارد تصریح کرد: یکی از مشکلات شهرستان درمیان مجتمع آب فخرود است که باید تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.
فرماندار درمیان اظهار داشت: خراسان جنوبی رتبه نخست را در زمینه نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های کشاورزی دارد اما مشکلاتی از قبیل فرسودگی لوله ها و نقض شبکه برق در چاه های کشاورزی باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: فرسودگی لوله ها سبب شده کشاورز نتواند از میزان سهمیه مجاز خود استفاده لازم را داشته باشد که باید دستگاههای مربوطه در این زمینه چاره اندیشی کنند.
فرجامی فر عنوان کرد: مهمترین رسالت ما اطلاع رسانی به مردم است تا بدانند وضعیت آب نگران کننده و بحرانی شده و باید در مصرف آب صرفه جویی لازم را داشته باشند.
وی تاکید کرد: انشعابات غیرمجاز در سطح شهرستان درمیان به صورت ویژه پیگیری و با متخلفان برخورد خواهد شد.
مدیرمنابع آب شهرستان بیرجند هم در این جلسه به بیان وضعیت منابع آبی شهرستان درمیان پرداخت و گفت: میزان برداشت سالانه آب از چاه های این شهرستان 27 میلیون مترمکعب و حجم کسری مخزن 7.4 میلیون مترمکعب است.
"مهدی بهدانی" افزود: آمار و اطلاعات نشان میدهد شهرستان درمیان نسبت به وضعیت آب های زیرزمینی نسبت به استان وضعیت آسیب پذیرتری دارد.
وی بیان کرد: در حال حاضر تعداد 267 حلقه چاه با 27 میلیون مترمکعب برداشت و 797 رشته قنات به 29 میلیون مترمکعب برداشت سالانه آب در سطح این شهرستان فعال است.
مدیر منابع آب شهرستان بیرجند اظهار داشت: میزان مصرف آب های زیرزمینی شهرستان درمیان به ترتیب مربوط به بخش کشاورزی، شرب و صنعت است.