به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،در این نشست که با هدف بررسی آخرین وضعیت مشکلات کمی و کیفی آب شرب و بهداشت شهرها و روستاهای استان برگزار شد، استاندار خراسان جنوبی و رئیس شورای حفاظت از منابع آب استان با تاکید بر توجه جدی به موضوع آب و استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی استان ، گفت: مسئولین و متولیان امر باید با اجرای طرح های آبخوان داری و آبخیزداری به گونه ای برنامه ریزی کنند تا بتوان در جهت حفظ و تقویت منابع آب زیرزمینی استان گام های اساسی برداشت.
وجه اله خدمتگزار تامین آب شرب و کشاورزی را از جمله مهمترین سیاست های کاری دولت در استان دانست وتصریح کرد: در زمینه اقتصاد آب در استان مدیران و مسئولین امر پیشنهادات کارشناسی شده خود را ارائه دهند تا در جلسه هیات دولت بتوان آن را طرح و تا حصول نتیجه نهایی پیگیری کرد.
وی موضوع صرفه جویی در مصرف آب دربخش های مختلف را موردتاکید قرار داد و افزود: باید با ارائه راهکارهای عملیاتی از سوی متولیان امر بتوان در جهت نهادینه کردن فرهنگ صرفه جویی درمصرف آب اقدام کرد.
رئیس شورای حفاظت از منابع آب استان با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 400 روستا در خراسان جنوبی به وسیله تانکر آبرسانی می شوند، گفت: در سال جاری 125 میلیارد تومان اعتبار به منظور آبرسانی به مناطق روستایی استان اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: درصورتیکه آب مورد نیاز برای روستائیان و مناطق مرزی استان تامین نشود شاهد مهاجرت بیشتر روستائیان به شهرها و ایجاد حاشیه نشینی و بسیاری از آسیب های اجتماعی خواهیم بود.
خدمتگزار خاطر نشان ساخت: در سال جاری اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 900 میلیون تومان به منظور توسعه زیربناهای روستایی از جمله مباحث مرتبط با تامین آب شرب روستائیان به استان اختصاص یافته است که مسئولین امر اقدامات لازم را برای جذب و هزینه کرد آن، به نحو مطلوب صورت دهند.
وی به تدوین برنامه ششم توسعه اجتماعی اقتصادی اشاره کرد و افزود :مدیران و مسئولان امر تلاش کنند تا نیاز استان در موضوع تامین آب در بخش شرب ،صنعتی و کشاورزی در این برنامه گنجانده شود.
وی ادامه داد: درجلساتی که در مرکز به منظور حل و پیگیری مشکلات استانی در حوزه های مختلف برگزار می شود ،مدیران ذیربط شخصا حضور داشته باشند و مباحث و موضوعات مرتبط را بعد از تصویب و تصمیم گیری به جد دنبال کنند تا نتیجه نهایی حاصل شود.
در این نشست مدیرعامل شرکت آب منطقه ای و دبیر شورای حفاظت منابع آب زیرزمینی استان با اشاره به خشکسالیهای چندین ساله و افزایش برداشتها از منابع آب زیرزمینی ،اظهار داشت : بررسی و ارائه راهکارهای مناسب جهت مدیریت منابع آب موجود در استان و ایجاد هماهنگی بین دستگاههای ذیربط بخصوص جهاد کشاورزی در جهت حفظ ذخایر استراتژیک آب ،از اصلی ترین اهداف تشکیل این شورا می باشد.
حسین امامی گفت: با ایجاد بستر و زیرساختهای لازم در بخش کشاورزی به عنوان بالاترین مصرف کننده آب در خراسان جنوبی میتوان دغدغههای کمبود آب را جبران کرد.
وی افزود : بخش زیادی از آب کشاورزی در مسیر کانالهای خاکی هدر میرود که با بالا بردن راندمان آبیاری در مزارع از طریق آبیاری تحت فشار و قطره ای و نیز تغییر الگوی کشت مناسب میتوان راندمان آبیاری را به بیش از دو برابر افزایش داد.
امامی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری کلیه چاه های برقی استان به کنتور هوشمند مجهز خواهند شد خاطر نشان کرد: با نصب این کنتورها میزان برداشت از منابع آب کنترل و مدیریت مصرف به کشاورزان سپرده خواهد شد.
وی یادآور شد: با نصب و اجرای پروژه کنتورهای هوشمند آب و برق در سال گذشته 15 میلیون متر مکعب در میزان برداشت از منابع آب زیر زمینی استان صرفه جویی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای به اقدامات این شرکت در جهت رفع مشکلات و دغدغه های تامین آب استان اشاره کرد و گفت: افزایش جمعیت تحت پوشش و بهره مند از آب تصفیه خانه بیرجند، اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی ،مطالعات تامین آب شهرستانهای طبس و درمیان در کوتاه مدت و نیز برنامه میان مدت در جهت تامین آب استان ازمنابع پایدار و مطمئن، از جمله این اقدامات می باشد.