به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، این مراسم با حضور با حضور فرماندار قاینات و مدیرمنابع آب شهرستان و تعدادی از مدیران شهرستان، نمایندگان قنات شاهیک و اصحاب رسانه برگزار شد.
مدیر امور منابع آب شهرستان های قاینات و زیرکوه در این جلسه با بیان اینکه فرهنگ قنات داری با قناعت در آمیخته است، اظهار داشت: پیشرفت و تکنولوژی باعث شده از فرهنگ طبیعت محوری و قناعت به فرهنگ لذتجویی و مصرف، روی آوریم.
"ناصر نیک نیا" افزود: فرهنگ ما بر پایه آموزههای بومی و محلی و دینی، با واژگان مدارا، فروتنی، بردباری، یادگیری و قنات تجسم یافته است و قناعت به معنای کم مصرف کردن نیست بلکه به معنای درست مصرف کردن است.
وی گفت: به بیان دیگر با بضاعتی که داریم باید سازگاری پیدا کنیم تا به ذلت نیافتیم و گرفتار نشویم و به عبارتی سازگاری با داشتههاست.
وی خاطر نشان کرد: قنات از آنچه طبیعت فراهم نموده گذر نمیکند و تابع آبخوان است و تعادل آنرا برهم نمیزند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قاینات نیز گفت: قنات شاهیک قاین ازجمله قناتهای با ارزش و تاریخی خراسان جنوبی است و به دلیل ویژگیهای تاریخی و فرهنگی در سال 1396 به شماره ۹۶۵ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.
"حمید عباسزاده" گفت: این قنات به قدمت بیش از هزار سال در ۵ کیلومتری شهر قاین، دارای ۱۴۲۲ متر طول و ۳۵ حلقه چاه است.
وی به بیان اقداماتی که طی سالهای گذشته انجام شده پرداخت و گفت: 2 اقدام شامل تعیین حریم و نقشهبرداری حوزه آبریز و اراضی پاییندست به سرانجام رسیده و در کنار آن، اضافه شدن قنات شاهیک به جمع قنوات ثبت جهانی شده کشور در حال پیگیری است که با عنایت به نظر مثبتی که در استان وجود دارد، امیدواریم تلاشها به نتیجه برسد.
در پایان این جلسه ضمن تقدیر از مقنیان خبره شهرستان، مراسم سنتی گلباران و گلابریزی در مظهر قنات شاهیک برگزار شد.