به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،"سید یاسر رضوی حیدری" اظهار داشت: بحث آب در این شهرستان موضوعی جدی است و دغدغه های کشاورزان و دامداران ناشی از مشکلات مربوط به این حوزه است.
وی بیان کرد: حجم مخازن سدهای ذخیره ای استان ۷۵ میلیون متر مکعب می باشد که در حال حاضر تنها حدود 15 درصد از حجم این مخازن آب دارند.
فرماندار سرایان بر لزوم مدیریت جدی منابع آبی تاکید و بیان کرد: وقتی می توان آب را مدیریت کرد که همه تصمیم گیری ها یکسان و هماهنگ باشند.
رضوی عنوان کرد: بایستی تصمیمات اداراتی از قبیل منابع طبیعی، محیط زیست، شهرداری ها و جهاد کشاورزی در راستای یکدیگر بوده تا به هنگام تصمیم گیری در حوزه منابع آبی شهرستان بهترین تصمیم اتخاذ گردد.
وی با بیان اینکه در شوراها باید هماهنگی های لازم ایجاد شود، یادآور شد: حلقه بین مردم و تصمیماتی که دولت می گیرد، شوراها هستند که باید فرهنگ سازی لازم در زمینه های مختلف صورت بگیرد.
فرماندار سرایان تاکید کرد: اگر با بحران کم آبی مواجه هستیم مجموعه دولتی و حاکمیتی نیز باید تدابیر آبی را متناسب با بحران آب داشته باشند.
رضوی ادامه داد: اگر شهرستان سرایان دشت فوق بحرانی است باید اعتبارات ویژه و خاصی برای تامین آب نیز در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه تصمیم گیری درست از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: باید مردم را به سمت استفاده درست از منابع آبی هدایت کنیم تمام تلاش ما نیز این است کمترین فشار بر مردم و شهروندان وارد شود.
تحقق اهداف سند سازگاری با کم آبی نیازمند همراهی دستگاه های اجرایی
در ادامه مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، بابیان اینکه تغییر اقلیم و از سویی افزایش جمعیت سبب کسری مخزن در دشتهای استان شده است، اظهار داشت: در حال حاضر شاهد کاهش منابع آبی هستیم، لذا باید تصمیم گیری ها متناسب با وضعیت موجود و با کمترین تنش همراه باشد.
"عباس سارانی" با اشاره به اینکه اکنون در برخی شهرها متناسب با شرایط پیش نمی رویم، گفت: برداشت از منابع آبی باید پایدار شود تا حداقل بتوان شرایط موجود را حفظ کرد.
وی به سند سازگاری با کم آبی و رسالت دستگاه های متولی در استان اشاره کرد و یادآور شد: ۱۵ اقدام در این سند برای برنامه ششم پیش بینی شده که در قبال انجام آن ۴۵ میلیون مترمکعب آب می بایست صرفه جویی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان افزود: انجام این اقدامات نیاز به همراهی سایر دستگاه های اجرایی دارد تا بر اساس برنامه زمان بندی شده پیش برویم.
سارانی وضعیت منابع آبی استان خراسان جنوبی را حاد توصیف کرد و گفت: در بازه زمانی ۱۰ سال گذشته با کاهش شدید میزان بارندگی، دبی آب چاه ها و آورد رودخانه ها مواجه بوده ایم، از این رو باید مصرف آب مدیریت شود.
وی تصریح کرد: در شهرستان کم آبی مانند سرایان بایستی توسعه کشت های گلخانه ای و مجتمع های دامداری مدنظر قرار بگیرد.
در ابتدای این جلسه نیز وضعیت منابع آبی شهرستان سرایان توسط مدیرمنابع آب این شهرستان تشریح شد و سپس اعضای جلسه به ارائه مسائل و درخواست های خود پرداختند.
تامین آب مورد نیاز شهرک صنعتی سرایان، تامین آب شرب مورد نیاز عشایر این منطقه، توسعه کشت های گلخانه ای، تامین آب مورد نیاز شهرداری از جمله مسائلی بود که در این نشست مورد تاکید و بررسی قرار گرفت.