به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، عضو اصلی هیأت مدیره شرکت آب منطقه ای استان در این جلسه گفت: با توجه به کاهش شدید نزولات آبی در طی سال های متمادی و مصرف بیش از اندازه از سفره های آبی، استان را در آستانه ورشکستگی آبی قرار داده است.
"سعید سروری" با بیان این مطلب که در حال حاضر بحران آب یکی از اساسیترین چالشهای قرن حاضر است، عنوان کرد: میزان منابع آبی در خراسان جنوبی یک ششم تا یک هفتم کل کشور است.
وی اضافه کرد: وابسته بودن بیش از ۹۹.۵ درصد مصارف آب استان به سفره های زیرزمینی و افزایش برداشت بیش از حد توان آبخوانها موجب شده دشتهای استان نیز در وضع نامطلوبی قرار گیرند به طوری که در حال حاضر از ۳۵ دشت مطالعاتی استان، ۲۶ دشت، ممنوعه و ممنوعه بحرانی هستند.
"سعید سروری" با بیان اینکه قنات به عنوان بی نظیرترین سازه آبی که توسط ایرانیان ابداع گردید نمونه ای بارز از توجه نیاکان ما به بحث مدیریت مشارکتی منابع آب می باشد، افزود: در وضعیت فعلی برای نجات آب همه آحاد جامعه می بایست با همدلی و همکاری به موضوع مدیریت صحیح آب توجه بیشتری نمایند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در این آیین گفت: طرح ملی دانش آموزی نجات آب، طرحی نظام مند، برای تصویرسازی منسجم از مسئله ی آب و راه های کمک به نجات آن در ذهن دانش آموزان دوره اول متوسطه است.
"سیدمهدی نبوی ثالث" از مشارکت بیش از ۴۱ هزار دانش آموز دخترو پسر متوسطه اول خراسان جنوبی،در طرح داناب خبر داد و اظهار داشت: به منظور آموزش دانش آموزان شرکت کننده در طرح ملی دانش آموزی نجات آب، بیش از ۱۱ کارگاه در تمامی شهرستانهای استان برگزار شده است.
وی با اشاره به بومی سازی طرح داناب در مدارس استان، تصریح کرد: دربهارستان علم و ادب،شرکت آب منطقه ای به عنوان متولی بخش آب استان واداره کل آموزش و پرورش به عنوان مسئول ومجری نظام آموزش های رسمی،راهبرطرح داناب بوده و عملیاتی کردن آن را به عهده دارند.
در ادامه معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان، اجرای طرح سازگاری با کمآبی را یکی از راهکارهای مؤثر در ایجاد ثبات و پایداری منابع آبی دانست و خاطر نشان کرد: اجرای طرح داناب فرصتی مناسب برای فرهنگ سازی مصرف بهینه و صرفه جویی در استفاده از منابع موجود آبی، در بین دانش آموزان استان به شمار می رود.
"سید سعید پور جعفر" گفت: اقداماتی همچون تغییرات اقلیمی، حفر چاه در دشتهای ممنوعه، تهیسازی آبخوانها و برهم زدن پیکر آبخیز از جمله عوامل مؤثر در بحران آب به شمار می روند.
وی به کسری مخزن 120 میلیون متر مکعبی دشتهای استان در سال آبی گذشته اشاره و افزود: در حال حاضر افزایش سواد آبی جامعه و فرهنگ سازی در خصوص مدیریت منابع آب به عنوان یکی از مهمترین راهکارها نقش مؤثری در مدیریت صحیح مصرف آب دارد که در طرح داناب یکی از مهمترین اقشار جامعه یعنی دانش آموزان و آینده سازان مملکت مخاطب می باشند که امید است فرهنگ صحیح مصرف بهینه آب در استان و خانواده ها نهادینه شود.
شایان ذکر است در این مراسم از کتاب آموزشی داناب رونمایی شد و از دانش آموزان، فرهنگیان و فعالین شرکت آب منطقه ای استان در حوزه طرح ملی دانش آموزی نجات آب، تجلیل به عمل آمد.