به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،"سعید سروی" با اعلام این خبر اظهار داشت: بیشترین میزان کسری مخزن آب در استان مربوط به دشت دستگردان با کسری 21.41 میلیون مترمکعب می باشد.
وی افزود: دشت بشرویه با کسری مخزن 13.79 میلیون مترمکعب و دشت سرایان با کسری مخزن 12.34 میلیون مترمکعب رتبه های دوم و سوم کسری مخزن استان را به خود اختصاص داده اند.
وی با بیان اینکه بهره برداری بیشتر از میزان تغذیه سبب ایجاد کسری مخزن می گردد، خاطر نشان کرد: میزان تغذیه هر دشت ارتباط مستقیم با میزان بارش، میزان برگشت آب کشاورزی و مصارف شرب و صنعت دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: میزان برگشت آب به آبخوان از مصارف کشاورزی حدود 15 درصد و از مصارف شرب حدود 75-70 درصد می باشد.
سروری اظهارداشت: کسری مخزن دشت بیرجند که حدود 50 درصد جمعیت شهری استان در آن ساکن هستند، در سال آبی 1401-1400 برابر با 6.39 میلیون مترمکعب می باشد که نسبت به سال گذشته حدود 15 درصد بهبود داشته است.
وی عامل اصلی بهبود کسری مخزن دشت بیرجند را نفوذ پساب تصفیه شده به آبخوان دانست و گفت: 35 درصد از مصارف آب شرب شهری استان از دشت بیرجند تأمین می گردد.
وی افزود: بهبود 4 درصدی کسری مخزن نسبت به سال گذشته ناشی از مدیریت صحیح مصرف و بهروه وری آب در بخش های کشاورزی،صنعت و شرب و همچنین افزایش میانگین بارندگی در استان می باشد.