به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی ، در این جلسه "سعید سروری" مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی استان گفت: در راستای مدیریت منابع آب زیرزمینی اقدامات خوب و موثری من جمله طرح احیاء و تعادل بخشی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: اغلب چاههای کشاورزی استان به کنتور هوشمند مجهز شده و بخش دیگری از جمله در حوزه آب شرب و دستگاههای اجرایی که خدمات عمومی ارائه میدهند، باقی مانده است، که همه آنها در بازه زمانی مشخص به کنتور هوشمند مجهز میشوند.
وی تاکید کرد با توجه به کاهش نزولات جوی و تشدید خشکسالی ها طی چند سال گذشته، تمامی مردم به خصوص کشاورزان در استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی دقت نظر لازم را داشته باشند.
در ادامه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: نصب کنتورهای هوشمند در چاههای برداشت آب،از برنامههای جدی طرح سازگاری با کمآبی می باشد.
وی گفت با نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاههای برداشت آب، میزان برداشت آب از چاهها بهصورت دقیق کنترل میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و تغییرات آب و هوایی، در کشور به ویژه خراسان جنوبی به صورت جدی با خشکسالی دست و پنجه نرم میکنیم.
معاون استاندار اظهار داشت: طبق گزارشهای رسمی، طی دو سال اخیر کمآبی در استان بی سابقه بوده و در این شرایط اقلیمی خاص میطلبد که منابع آبی را مدیریت کنیم که برنامه سازگاری با کمآبی نیز در همین راستا و در قالب طرح ملی تدوین و ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه برش استانی این طرح برای خراسان جنوبی در حال اجراست گفت: براساس این طرح موظفیم طبق برنامه پنج ساله ۱۷۵ میلیون متر مکعب مصرف آب را کاهش دهیم.
عباسزاده افزود: برای اینکه به هدف حفظ منابع آبی استان برسیم راهکارهای متعددی در برنامه ملی و استانی دیده شده که در کارگروه حفاظت از منابع آب نیز پیگیری میشود.
وی گفت اقدامات خوبی در راستای احیا و مرمت قنوات، اجرای سامانههای نوین آبیاری و خرید چاههای کم بازده انجام شده و لازم است سایر چاههای برداشت آب در استان به کنتور هوشمند مجهز شوند.
معاون استاندار با تأکید بر تعیین سهم بخشهای مختلف در برنامه کاهش مصرف آب افزود: باید مشخص کنیم کاهش مصرف ۱۷۵ میلیون متر مکعبی آب در پنج سال با چه روشهایی باید اجرا شود.
وی با تأکید بر اینکه عزم دولت برای انتقال آب به خراسان جنوبی جدی است ادامه داد: از همین رو جلسات انتقال آب از دریای عمان بهطور منظم برگزار میشود و دولت به این نتیجه رسیده که استانهای شرقی واقعاً با بحران خشکسالی مواجه هستند.
معاون استاندار با بیان اینکه طبق برنامه طرح انتقال آب از دریای عمان در بازه سه ساله عملیاتی میشود، گفت: اجرای این طرح به معنای آن است که رودخانه ثابت به عرض ۲ متر از دریای عمان تا مشهد جاری خواهد بود و عمدتاً آب صنعتی را تأمین میکند.
عباس زاده با اشاره به اینکه پیگیریها برای اجرای خط انتقال آب خلیج فارس به خراسان جنوبی نیز ادامه دارد،تصریح نمود: حفظ منابع آبی موجود از اهمیت بالایی برخوردار است که باید در این خصوص تصمیمگیری جدی شود.
وی تأکید کرد: مصرف بهینه آب نیازمند مشارکت همگانی است.