طی توافقنامه ای؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، مدیر عامل این شرکت با بیان اینکه متوسط بارندگی در شهر بیرجند نصف متوسط کشوری است، گفت: تلاش داریم از تمامی ظرفیت های آبی در استان برای جبران کمبود آب استفاده کنیم.
"سعید سروری" افزود: شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی تلاش دارد حداکثر بهره وری را از پساب تصفیه خانه فاضلاب بیرجند داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه منابع آبی ما بدلیل خشکسالی درسنوات گذشته بشدت کاهش پیدا کرده، ادامه داد: سرانه آب به ازای هر نفردر سنوات اخیر از6هزارمتر مکعب به 1600متر مکعب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه با همکاری شهرداری بیرجند توانستیم مقدمات امضای تفاهم نامه واگذاری بخشی از پساب تصفیه خانه فاضلاب را فراهم کنیم، گفت: طی این تفاهم نامه 2میلیون مترمکعب از پساب تصفیه خانه فاضلاب بیرجند برای آبیاری فضای سبز شهری به شهرداری بیرجند واگذار می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی ادامه داد: علاوه بر این با هدف جایگزینی پساب تصفیه خانه فاضلاب به جای آب کشاورزی هم با مرکز تحقیقات و آموزش محمدیه رایزنی هایی شده است.
سروری افزود: تاکنون یک خط هم اجرایی شده و دراین قراداد یک چاه کشاورزی حذف و پساب تصفیه خانه جایگزین آن خواهد شد وما تلاش داریم با ادامه این روند به بهبود منابع آب دشت بیرجند کمک کنیم.
وی با بیان اینکه دراین قرارداد یک میلیون مترمکعب پساب تصفیه خانه به مرکز تحقیقات محمدیه واگذار خواهد شد، اذعان داشت: علاوه براین تلاش داریم پساب را با بقیه چاه های کشاورزی هم جایگزین کنیم که تاکنون با دانشگاه به تفاهم رسیده ایم و در حوزه صنعت هم رایزنی هایی داشته ایم.
وی بیان کرد: پساب تصفیه خانه فاضلاب بیرجند توسط دانشگاه علوم پزشکی وهم چنین محیط زیست رصد می شود واستانداردهای آن سنجیده می شود.
شهردار بیرجند هم دراین مراسم با بیان اینکه امروز روز بزرگی برای شهر بیرجند است، گفت: انتقال پساب تصفیه خانه فاضلاب برای آبیاری فضای سبز شهر بیرجند از درخواست های همیشگی شهروندان بیرجندی بوده که اکنون شاهد تحقق آن هستیم.
"مهدی بهترین" افزود: در سالهای گذشته برای تحقق این خواسته پافشاری زیادی کرده ایم واین موضوع را بارها به مسئولین استانی و کشوری گوشزد کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه بیش از270هکتار فضای سبز در شهر بیرجند وجود دارد، گفت: اگر قرار است این فضای سبزحفظ شود قطعا باید در جهت ارتقا آن گام برداریم و تامین منایع آبی یکی از این گام هاست.
وی اذعان داشت: شهر ما سالهاست از کم آبی رنج می برد و اگر به فکر چاره نباشیم که همین الان هم دیر شده، فضای سبزموجود دستخوش تغییرات زیادی خواهد شد.
وی افزود: البته این بدان معنا نیست که ما درشهرداری دست ها را روی دست گذاشته ایم و خودمان را در برابر خشکسالی تسلیم کرده ایم.
شهردار بیرجند به برنامه های شهرداری برای جبران کمبود آب فضای سبز اشاره کرد و گفت: استفاده از آبیاری نوین و اجرای بیش از15کیلومتر شبکه درهمین راستا از جمله این برنامه هاست که این روند هم چنان ادامه دارد.
بهترین از انتقال پساب به عنوان دومین راه حل شهرداری برای تامین منابع آب پایدار یاد کرد و افزود: برای اجرای این پروژه اعتبار سنگینی نیاز داریم که حمایت دولت، نمایندگان استان در مجلس واستانداری را می طلبد.
وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهوراعتبار 200میلیارد تومانی برای اجرای این پروژه پیش بینی و پیشنهاد شده، گفت: در صورت تصویب و تحقق این اعتبار در کمتر از یکسال شاهد افتتاح و بهره برداری از این پروژه خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری بیرجند هم در این مراسم اذعان داشت: سالانه 4میلیون متر مکعب برای آبیاری فضای سبز شهر بیرجند استحصال آب داریم که 3میلیون و 200 هزار متر مکعب از چاه های شهرداری و بقیه از آب شرب شهری تامین می شود.
" محمد محمد زاده " به اجرای 134کیلومتر خط انتقال و توزیع در شهراشاره کرد و اذعان داشت :اجرای10کیلومتر دیگرهم در برنامه سازمان قرار دارد.
وی به برنامه شهرداری برای استفاده از پساب و روان آب ها در قالب ایجاد ذخیره مخزنی اشاره کرد واذعان داشت: همراهی آب منطقه ای با شهرداری در این زمینه خیلی خوب بوده است.