به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی،"سعید سروری" در نشست خبری هفته صرفه جویی در مصرف آب و برق، با بیان اینکه آب یک عنصر تجدید پذیر غیر قابل برگشت است، گفت : در طول 50 سال گذشته 30درصد سرانه آب در دسترس ما کاهش پیدا کرده و این سرانه به ازای هر ایرانی از 6500 متر مکعب به کمتر از 1500متر مکعب رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه باید با مدیریت مصرف آب این کمبود را جبران کنیم، افزود : حدود 90درصد مصرف آب استان در حوزه کشاورزی، حدود 8درصد بخش شرب وحدود 2درصد در بخش صنعت است.
وی با اشاره به اینکه به ازای هر متر مکعب آب در کشور بطور متوسط یک کیلو محصول برداشت می شود، گفت: این رقم در جهان 2و نیم کیلو گرم است که بایستی مصرف بهینه از آب باید در دستور کار قرار گیرد.
وی به مدیریت برداشت آب از چاه های کشاورزی تاکید کرد و گفت: از سال 92نصب کنتور های هوشمند را در استان آغاز کرده ایم که از این طریق میزان برداشت آب را کنترل و در حد مجاز می رسانیم.
وی با تأکید بر اینکه هدف نهایی ما ایجاد تعادل بین میزان برداشت از آبهای زیرزمینی با ورودی آن در حد تناسب باشد، بیانکرد: البته ما به گونهای عمل خواهیم کرد که کشاورزان هم از نظر تولید و درآمد مشکل خاصی نداشته باشند.
وی بیان کرد: تاکنون کنتور هوشمند بر روی ۹۶ درصد چاههای کشاورزی، ۵۵ درصد چاههای بخش صنعت و ۷۰ درصد چاههای بخش شرب نصب شده است.
وی با بیان اینکه سالانه 200میلیون متر مکعب آب از این طریق صرفه جویی می شود، افزود : با این اقدام 25درصد در مصرف برق نیز صرفه جویی شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه در گام اول که نصب کنتور هوشمند چاه کشاورزی بوده که بخش عمده کار را انجام داده ایم، گفت: در گام بعدی به دنبال رسیدن به آب قابل برنامه ریزی بر اساس سند سازگاری با کم آبی هستیم که در این حوزه تمامی دستگاه های اجرایی باید همراهی کنند.
وی افزود : ما در حال حاضر به دنبال بازنگری در سند سازگاری با کم آبی در استان هستیم تا بهره وری بیشتری از آب داشته باشیم.
سروری به کسری مخزن 125میلیون متر مکعبی در سال آبی گذشته در استان اشاره کرد و ادامه داد: با این کسری مخزن شاهد افت سطح آب چاه ها در استان هستیم.
وی به تدوین سند سازگاری با کم آبی اشاره کرد و گفت: تلاش داریم سالانه برداشت آب از منابع زیر زمینی را مدیریت کنیم که نصب کنتور هوشمند از جمله این اقدامات بوده است.
وی در مورد واگذاری آب به واحدهای صنعتی استان هم عنوان کرد: در دشتهای ممنوعه استان تنها در صورت تخصیص می توانیم مجوز نیم لیتر بر ثانیه تخصیص آب جدید را داریم که در این خصوص باید واحدهای صنعتی بقیه آب واحدهای خود را از طریق خرید از بخش کشاورزی تامین کنند و وزارت نیرو مجوز انتقال آب از بخش کشاورزی به بخش صنعت را تسهیل کرده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی در مورد پروژه انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس بیان کرد: در مورد انتقال آب به خراسان جنوبی از خلیج فارس از دو سال قبل به طور کلی موضوع به بخش خصوصی و وزارت صمت واگذار شده و در مورد انتقال آب از دریای عمان نیز پیگیری های لازم هم چنان در دست اقدام است.
در پایان این مراسم از خبرنگاران حوزه آب استان تجلیل به عمل آمد.