جلسه شورای حفاظت منابع آب های زیرزمینی شهرستان سرایان برگزار شد

جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان سرایان در سالن اجتماعات فرمانداری با حضور فرماندار این شهرستان،معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی و جمعی از مسئولین و مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی ، محمد کریمی فرماندار شهرستان سرایان در این جلسه با توجه به اهمیت آب و حفاظت از این ماده حیاتی، گفت: در کشاورزی ، نصب کنتور هوشمند بمنظور جلو گیری از مصرف بی رویه مهم است و تنها راه صرفه جویی در این موضوع مدیریت است.
وی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در سراسر کشور آن را یک تهدید جدی دانست و اظهار کرد: با توجه به خشکسالی‌ های اخیر به‌ دلیل عدم بارندگی و کاهش سطح آب‌ های زیر زمینی شهرستان، به منظور پیشگیری از بحران بی‌ آبی ضمن صرفه جویی در مصرف بهینه این نعمت خدادادی، باید فرهنگ‌ سازی لازم صورت گیرد.
وی افزود: یکی از راه‌ کارهای صرفه‌ جویی در بخش کشاورزی سوق دادن کشاورزان به سمت آبیاری به روش نوین است و باید با تشویق و ترغیب آنان برای اجرای این طرح‌ ها با توجه به تسهیلات دولت در این زمینه همت کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه زندگی مردم، در گرو آب است، افزود: با مطالعات و بررسی های جامع و دقیق در خصوص رفع معضلات آب شهرستان ، بهترین و کاربردی ترین تصمیمات باید گرفته شود.
در ابتدای این نشست معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای به وضعیت منابع آب در استان خراسان جنوبی و شرایط بحرانی این منابع اشاره کرد و هدف از تشکیل شورای حفاظت منابع آب زیرزمینی را مقابله با بحران کم آبی، آشنا نمودن دستگاه های مرتبط با مسائل مربوط به چالش های پیش رو آب های زیرزمینی و خشکسالی و نیز ایجاد هماهنگی در این راستا دانست.
سعید سروری افزود : به منظور حفظ و حراست از منابع آب زیرزمینی در هر استان شورای "حفاظت از منابع آب زیرزمینی"  به ریاست استاندار و با حضور اعضای زیر تشکیل می شود تا نسبت به اجرای ضوابط اجرایی حفظ و حراست از آبهای زیرزمینی که توسط وزارت نیرو تهیه می شود با مشارکت تشکل های آب بران اقدام نماید.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از وضعیت منابع آب استان و شهرستان سرایان پرداخت و گفت: در این استان 40 محدوده مطالعاتی وجود دارد که 19 دشت آزاد ،19 دشت ممنوعه و 2 دشت  از جمله دشت سرایان ممنوعه بحرانی است .
وی تصریح کرد: این دشت از سال 1358 ممنوعه اعلام شده است و اکنون هم با توجه به اضافه برداشت ها با افت متوسط سالانه 65 سانیمتری آبخوان و در مجموع 19.22 میلیون متر مکعب کسری مخزن مواجه می باشد.
سروری تعداد کل منابع آبی شهرستان سرایان را 542 منبع شامل 181 حلقه چاه عمیق ،54 چاه نیمه عمیق،199 رشته قنات و 108 چشمه عنوان کرد و گفت: تخلیه سالانه آب از این منابع مقدار 86.84 میلیون متر مکعب می باشد.
وی در ادامه  با اشاره به عواقب استفاده بی رویه از آبهای زیرزمینی دشت سرایان از جمله نشست زمین و از بین رفتن اراضی مستعد کشاورزی  در این دشت ، اقدامات عملی انجام شده در راستای طرح تعادل بخشی همچون انسداد چاه های غیر مجاز،نصب کنتور هوشمند، خرید و پلمپ چاه های کم بازده ، اجرای طرح های تغذیه مصنوعی و نیز برگزاری دوره های آموزشی و اطلاع رسانی را برشمرد.
وی در پایان به اهداف اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب پرداخت و گفت: مهمترین هدف این طرح جبران کسری مخزن سالانه آبخوان ها  و جبران کسری مخزن  170 میلیون متر مکعبی در دشتهای استان خراسان جنوبی می باشد.

 

کد خبر: 124
  تاریخ خبر : 21 تیر 1394
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 82
  • بیشترین بازدید همزمان : 259
  • بازدید امروز : 1,169
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,563,372
  • آخرین به روزرسانی : 2 دی 1403 08:53:13
  • شناسه IP شما : 3.145.88.104

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :