همزمان با هفته صرفه جویی در مصرف آب؛

نشست خبری مدیران صنعت آب استان خراسان جنوبی برگزار شد

در ششمین روز از هفته صرفه جویی در مصرف آب که با نام " آب، مدیریت و چالش های منابع آب زیرزمینی" نامگذاری شده است ، نشست خبری مدیران صنعت آب استان خراسان جنوبی و اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی ،در این نشست که با حضور مدیرعامل و معاونین شرکت های صنعات آب استان برگزار شد، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای ضمن گرامیداشت هفته صرفه جویی در مصرف آب ،به بیان مهمترین چالشهای منابع آب در کشور و بخصوص در خراسان جنوبی پرداخت.
حسین امامی با بیان اینکه هم اکنون بخش عمده ای از آب مورد نیاز استان از طریق سفره های آب زیر زمینی تامین می شود، بیان کرد: متاسفانه در سال های اخیر به دلیل برداشت های بی رویه استان از لحاظ کمی و کیفی دچار تنش آبی شده و با کسری ۱۷۰ میلیون متر مکعبی مخازن سفره های آب زیرزمینی روبه رو هستیم.
وی به برنامه های این شرکت برای حل بحران بی آبی در استان اشاره کرد و افزود: برنامه ما این است که در گام اول کسری مخازن را به صفر برسانیم و در گام بعدی ۷۵ درصد منابع تجدید شونده را مورد بهره برداری قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه اگر به دنبال توسعه پایدار و رشد استان هستیم باید به بخش آب توجه ویژه کنیم، بیان داشت: شاید یکی از بزرگترین موانع توسعه استان در دراز مدت موضوع آب باشد چرا که تنها کالایی است که در استان محدودیت داریم و انتقال آن از راه دور نیز بسیار گران قیمت تمام می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای با بیان اینکه در حال حاضر برای اجرای این پروژه سه گزینه را در دست بررسی داریم، بیان داشت: انتقال آب از سد دوستی یکی از گزینه های طرح انتقال آب به استان بوده که در حال حاضر تمام کارهای مطالعاتی این طرح انجام شده و منتظر اخذ مجوزهای زیست محیطی و تامین اعتبار این طرح هستیم.
وی اضافه کرد: انتقال آب از سد دوستی نیازمند اجرای ۵۰۰ کیلومتر خط انتقال و حدود سه تا چهار هزار میلیارد تومان اعتبار است.
وی، انتقال آب از دریای عمان را یکی دیگر از گزینه های انتقال آب به استان عنوان کرد و افزود: این طرح پروژه کلانی است که وزارت نیرو برای ۱۶ استان کشور اجرا می کند که استان های خراسان رضوی و جنوبی، کرمان و یزد در الویت اجرای طرح قرار دارند.
امامی عدم وجود صنعت بزرگ در استان را یکی از موانع اجرای طرح های انتقال آب به استان دانست و افزود: تامین اعتبار مورد نیاز این پروژهها به تنهایی توسط استان و وزارت نیرو کاری مشکل است.
به گفته وی نیاز آبی استان در بخش شرب، صنعت و گردشگری تا سال ۱۴۲۵ حدود ۲۱۷ میلیون متر مکعب برآورد شده که باید از سایر حوزه ها تامین شود.
وی همچنین به طرح اجرای باروری ابرها در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون مطالعات امکانپذیری اجرای این پروژه انجام شده و تنها مشکل موجود موضوع تامین اعتبار برای این طرح است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای ادامه داد: اجرای این پروژه حدود هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارد که پیگیر هستیم از محل ماده ۱۰ و ۱۲ تامین شود تا شاهد محقق شدن این پروژه در سال جاری باشیم.
در ادامه سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری استان خواستار منطقی شدن قیمت آب در استان شد و گفت: در حال حاضر خراسان جنوبی کمترین نرخ تعرفه ای آب را دارد.
مهدی هاشمی گفت : در حال حاضر ۳۹۶ هزار نفر از جمعیت شهری استان تحت پوشش خدمات این شرکت هستند.
وی ، گفت: در حال حاضر ۷۸ درصد مشترکان این شرکت زیر الگوی مصرف آب مصرف می کنند و همین امر سبب شده که هدفمندی یارانه ها تاثیر چندانی در میزان مصرف آب شهروندان استان نداشته باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از شبکه ها و انشعابات آب و فاضلاب شهری موجود در استان به دلیل فرسودگی و کاهش ظرفیت نیاز به اصلاح دارند، گفت: در مقطع موجود برای اصلاح هر کیلومتر انشعاب فرعی آب شهری بالغ بر ۶۰ میلیون تومان نیاز بوده که این رقم برای خطوط اصلی انتقال خیلی بیشتر است.
هاشمی به پروژه تصفیه خانه فاضلاب بیرجند اشاره کرد و گفت: هزینه اجرای مدول دوم این تصفیه خانه  بالغ بر ۸۰ میلیون تومان برآورد شده است  که پیش بینی های ما این است که در تابستان امسال طراحی این پروژه آغاز وعملیات اجرایی آن نیز در یک بازه زمانی سه ساله  انجام شود.
هاشمی به پروژه فاضلاب شهر خوسف نیز اشاره کرد و گفت: بعد از سفر وزیر نیرو به استان و تصویب این پروژه کارهای مطالعاتی طرح آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در چند روز گذشته طرح مطالعاتی فاضلاب خوسف به شرکت طرف قرارداد ابلاغ شده است، عنوان داشت: با تکمیل کارهای مطالعات پیگیر آن هستیم که در برنامه ششم توسعه ردیف اجرایی برای این پروژه در نظر گرفته شود.
در ادامه مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه چاه‌های عمیق در دشت‌های استان تنها منابع تأمین آب در روستاهای خراسان جنوبی هستند، گفت: 380 منبع آبی و 70 چاه و قنات در خراسان جنوبی بر اثر خشکسالی خشکیده شده است.
علی اکبر بسکابادی ، گفت: در حال حاضر 908 آبادی بالای 20 خانوار در خراسان جنوبی وجود دارد که 608 روستا دارای شبکه آبرسانی فعال هستند.
وی افزود: 160 روستا در خراسان جنوبی فاقد شبکه آبرسانی هستند و 40 روستا نیز به صورت راکد آبرسانی می‌شوند.
وی بیان کرد: در حال حاضر 90 درصد از جمعیت روستایی استان از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند و ضریب بهره‌مندی روستاها 70 درصد است.
بسکابادی ادامه داد : آب‌رسانی سیار و با تانکر متغیر است به طوری که در ماه گذشته 429 روستا از این طریق آب‌رسانی شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت: سهم خراسان جنوبی از بودجه آب‌رسانی به روستاها در سال 94، 50 میلیارد تومان است که البته با توجه به وجود پروژه‌های نیمه‌تمام در استان این بودجه به 70 میلیارد تومان افزایش یافته است.
بسکابادی بیان کرد: در سفر هیئت دولت و ریاست جمهور به خراسان جنوبی اعتباری بالغ بر 30 میلیارد تومان به تکمیل مجمتع‌های آب‌رسانی استان اختصاص یافت که در صورت تحقق 5 هزار خانوار روستایی از نعمت آب سالم برخوردار خواهند شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 64 مجتمع آب‌رسانی در خراسان جنوبی در حال ساخت است که سال گذشته شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور وابسته به وزارت نیرو، تکمیل 39 مجتمع را برعهده گرفت.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی تصریح کرد: شرکت آبفار خراسان جنوبی تعهد کرده است که 10 مجتمع آب‌رسانی روستایی را تا پایان امسال به اتمام برساند.

کد خبر: 117
  تاریخ خبر : 7 تیر 1394
 
 
  دیدگاه کاربران
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 72
  • بیشترین بازدید همزمان : 259
  • بازدید امروز : 1,149
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,563,352
  • آخرین به روزرسانی : 28 آذر 1403 21:48:05
  • شناسه IP شما : 18.116.20.205

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : بیرجند، پاسداران 30، شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی
  • کدپستی : 1553697176
  • تلفن : 4-32445590-056
  • فاکس : 32445582-056
  • پست الکترونیکی : info[@]skhrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :