به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، "سید سعید پور جعفر" اظهار کرد: دسترسی به منابع آبی و مدیریت صحیح آن میتواند به افزایش تولید کشاورزی و در نتیجه افزایش درآمد سرانه و تأمین امنیت غذایی منجر شود؛ در واقع، اگر ما بتوانیم مدیریت آب را بهصورت صحیح و پایدارانجام دهیم، میتوانیم امنیت غذایی پایدار و مؤثری داشته باشیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، با تأکید بر مدیریت ناصحیح منابع آبی میتواند منجر به ناامنی غذایی شود، گفت: اگر منابع آبی به درستی مدیریت نشوند، ناپایداری در تأمین امنیت غذایی ایجاد خواهد شد و به همین دلیل، لازم است که در این زمینه اقدامات مؤثری انجام شود.
پورجعفر با اشاره به عوامل مؤثر در بهبود دسترسی به منابع آبی برای کشاورزان و تولیدکنندگان غذایی، ادامه داد: تغذیه آبخوانها و جلوگیری از آلودگی منابع آب از جمله اقداماتی هستند که باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرند که برای بهبود کیفیت و کمیت منابع آبی، باید برنامهریزیهایی برای تقویت آبخوانها انجام شود.
وی با بیان اینکه تأمین منابع مالی برای تغذیه سفرههای آب زیرزمینی در استانهایی مانند خراسان جنوبی ضروری است، تصریح کرد: این استان به دلیل شرایط اقلیمی خاص خود، نیازمند مهار آبهای سطحی و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی است؛ در واقع، بارندگیها در خراسان جنوبی در یک بازه زمانی خاص رخ میدهد که منجر به روانآب و سیلاب میشود که مهار این آبها، نقش بسزایی در تقویت منابع آبی زیرزمینی دارد.
وی با اشاره به نقش مدیریت منابع آب در تأمین امنیت غذایی، عنوان کرد: برای مقابله با تهدیدات موجود در زمینه امنیت غذایی، نیاز به تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستمهای آبیاری جدید داریم؛ بهویژه در خراسان جنوبی که کشت گلخانهای در آن به اندازه کافی توسعه نیافته است، این نیاز بیشتر حس میشود و استفاده از بذرهای اصلاحشده با راندمان بالا و روشهای نوین آبیاری میتواند به تأمین امنیت غذایی کمک کند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، در خصوص اهمیت تکنولوژیهای نوین در کشاورزی، افزود: تکنولوژیهایی مانند آبیاری قطرهای و کشت در گلخانهها میتوانند بهطور قابل توجهی به افزایش راندمان آب و تولید محصولات کمک کنند.
پور جعفر با بیان تأثیرات استفاده ناپایدار از منابع آبی بر امنیت غذایی، گفت: استفاده نامناسب از آب میتواند منجر به کاهش سرانه تولید و در نتیجه کاهش امنیت غذایی شود.
وی تأکید کرد: ایجاد زیرساختهای لازم در بخش کشاورزی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است که بدون ایجاد زیرساختهای مناسب، کشاورزان تمایلی به استفاده از روشهای نوین نخواهند داشت و باید برنامههای توسعهای در این زمینه تدوین و اجرایی شوند.
وی با بیان اینکه کشاورزان باید به سمت استفاده بهینه از منابع آب و یکپارچهسازی روشهای آبیاری نوین حرکت کنند، خاطر نشان کرد: با توجه به محدودیتهای روزافزون منابع آبی به دلیل تغییرات اقلیمی، مدیریت صحیح منابع آب و استفاده درست از آن، از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ همچنین ما باید به سمت کشاورزی صنعتی و اقتصادی حرکت کنیم تا با توجه به کمبود آب، بتوانیم راندمان تولید و تامین امنیت غذایی را افزایش دهیم.