به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، این استان مرزی در چند دهه اخیر با خشکسالی و کمبود منابع آبی مواجه شده و این موضوع مهم مورد تاکید و توجه دولت، شرکت آب منطقهای واساتید دانشگاهها قرار گرفته است.
به دلیل برداشت بیرویه از منابع زیر زمینی و براثر خشکسالی مستمر، افت سطح منابع آب زیر زمینی و کسری مخزن ایجاد شده، ۸ دشت خراسان جنوبی ممنوعه بحرانی، ۱۸ دشت ممنوعه و۹ محدوده مطالعاتی فاقد تخصیص است.
در سال آبی گذشته (اول مهر۱۴۰۱ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۲) کسری مخزن منابع آب زیرزمینی استان از ۱۲۰ میلیون مترمکعب به ۱۳۶ میلیون مترمکعب رسید.
نویسنده کتاب منابع، مصارف و مسائل آب گفت: با توجه به وضعیت جغرافیایی و اقلیمی خاص کشور ما که بخش زیادی از پهنه آن در منطقه خشک و نیمهخشک واقع است؛ آب به عنوان یک نهاده بسیار مهم و کاملاً راهبردی تلقی میشود؛ به گونهای که بسیاری از جوامع دولتی و غیردولتی را مستقیم وغیرمستقیم تحت تأثیر قرار میدهد.
دکتر خزیمهنژاد افزود: در این کتاب که با بررسی و تحقیق، در جدیدترین و به روزترین مطالب و مقالات علمی پژوهشگران حوزه آب که بخشی از آن به متعلق به خود نویسندگان است؛ به رشته تحریر در آمده است؛ سعی بر آن بوده که در حد بضاعت به مسائل و مباحث به روز آب پرداخته شود و مجموعهای مفید در اختیار مخاطبین و علاقهمندان قرار دهد.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: مطالعه کتاب، کمک شایانی به مخاطبان خود برای آشنایی و درک بیشتر مسائل و چالشهای مرتبط با حوزه آب کرده و به کارشناسان جهت سهولت در تصمیمسازی و تصمیمگیری کمک میکند.
وی تاکید کرد: بطور کلی مسائل مربوط به حوزه آب بسیار متنوع و متعدد هستند که حل، تخفیف یا سازگاری با آن، نیازمند عزم و اراده ملی و مشارکت همگانی و عمومی و همکاری مردم و دولت میباشد.