عباس سارانی در نشست هیات اندیشهورزان حکمرانی آب، تغییر اقلیم و محیط زیست افزود: مشارکت قشر تحصیلکرده و نخبگان در مسایل مهم کشور از جمله مسئله آب می تواند نقش مؤثری در مدیریت منابع آب داشته باشد. وی بیان کرد: آمادگی داریم تجارب و اقدامات شرکت در خصوص مدیریت منابع آب استان را به صورت شفاف در اختیار جامعه دانشگاهی و نخبگان استان قرار دهیم تا از ظرفیت این قشر برای تبیین اهمیت موضوع آب و همچنین راهکارهای پیشنهادی برای رفع نواقص موجود بهرهمند شویم. سارانی عنوان کرد: در حوزه تأمین، مدیریت و انتقال آب در سطح کشور و استان هزینههایی سنگینی میشود که لازم است بیش از پیش در خصوص مدیریت مصرف آب در تمام حوزه ها اهتمام ویژه ای داشته باشیم وی یادآور شد: موضوع آب در استان خراسان جنوبی به دلیل تغییرات اقلیمی باید به طور خاص مورد توجه واقع شود.
سارانی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به وضعیت بحرانی آب و روند نزولی بارندگی که دشتهای استان را تحت تاثیر قرار داده است باید مدیریت مصرف آب در اولویت قرار بگیرد. وی اظهار کرد: باید در بخش کشاورزی به عنوان پرمصرف ترین بخش آب استان، با استفاده از روش های نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت در مصرف آب صرفهجویی شود. مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی تصریح کرد: تشکلها و سازمانهای مردمنهاد نیز در زمینه مدیریت و مصرف آب میتوانند نقش مهمی ایفا کنند. وی یادآور شد: طرح سازگاری با کم آبی از چند سال قبل در اولویت دستگاههای متولی استان قرار گرفته است. وی گفت: اهمیت آب بهگونهای است که کمبود آن میتواند تمام مباحث اعم از سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را تحت تأثیر قرار دهد و آنها را دچار چالش اساسی کند.
در این نشست اعضای جلسه به بیان مطالبی درخصوص استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در زمینه تبیین چالشهای حوزه آب، ارایه آمار و اطلاعات دقیق در خصوص مباحث مربوط به آب با هماهنگی لازم بین دستگاههای متولی، استفاده از ظرفیت پساب فاضلاب تصفیهخانه شهر بیرجند و جایگزین شدن پساب با چاههای کشاورزی و استفاده در حوزه صنایع پرداختند. همچنین مدیریت روانابها با توجه به تبخیر بالای آب در استان، اعمال مدیریت مشارکتی در تصمیمات و اجرای دستورالعملها، مسأله شناسی در حوزه آب و تبیین آن، توجه به تمامی ابعاد مربوط به آب اعم از بحثهای اجتماعی، امنیتی، سیاسی، اشتغال از دیگر مباحثی بود که در این نشست مورد تاکید و توجه قرار گرفت.